Lykke Friis: CO2-problemer før min tid
Lykke Friis ser frem til en undersøgelse af CO2-kvotesvindel for 38 milliarder kroner, hvor dansk register var udgangspunktet. Foto: Anders Birch
Klima- og energiminister Lykke Friis påpeger, at CO2-svindlen opstod før hendes tid, men er klar til rigsrevisionens undersøgelse.

Rigsrevisionen sætter nu gang i en grundig undersøgelse af klima- og energiminister Lykke Friis' (V) rolle i skandalesagen om milliardsvindel med CO2-kvoter i perioden fra 2007 til 2009.

Hovedpersonen selv peger på, at svindelsagen startede, før hun blev minister i november 2009.

Rodet kan således være opstået under Connie Hedegaard (C), som havde ministerposten før Lykke Friis, som ser frem til undersøgelsen.

"Jeg synes, det er glimrende, at rigsrevisorne laver undersøgelsen, så vi kan få sagen klart belyst. Jeg har koncentreret mig om at rydde op i en sag, der har sit udspring i 2007, og ser derfor med fortrøstning frem til den endelige rapport fra rigsrevisorerne," skriver Lykke Friis i et skriftligt svar til Newspaq.

En del af undersøgelsen går på, om Lykke Friis og skatteminister Troels Lund Poulsen (V) har givet urigtige svar til Folketinget, da skandalen for alvor rullede.

Lykke Friis har ikke yderligere kommentarer til sagen, før rigsrevisionens undersøgelse er færdig.