Borgmester slipper i sag om boligsvindel

Tidligere miljø- og teknik borgmester i Københavns Kommune Bo Asmus Kjeldgaard slipper for videre tiltale i sag om boligsvindel.
Hvis man er borgmester i Københavns Kommune og har sin daglige gang på Rådhuset, så må man ikke bo i en anden kommune.
Hvis man er borgmester i Københavns Kommune og har sin daglige gang på Rådhuset, så må man ikke bo i en anden kommune. Foto: Københavns Kommune

Når man er borgmester, må man ikke bo i en anden kommune end den, hvor man er valgt.

Det måtte tidligere teknik- og miljøborgmester Bo Asmus Kjeldgaard (SF) sande, da han blev taget på fersk gerning. SF'eren boede nemlig i Frederiksberg Kommune hos sin kæreste, viste det sig.

Borgmesteren indrømmede da også straks sin brøde og sagde sit job op.

Men selvom Bo Asmus Kjeldgaard blankt har indrømmet både brud på valgloven og bopælspligten, så slipper han nu for yderligere tiltale i svindelsagen, det skriver ekstrabladet.dk.

Det er konklusionen i en ny undersøgelse bestilt af Københavns Kommune. Her konkluderes det, at politikeren først flyttede ind hos sin kæreste i den 147 kvadratmeter store lejlighed hos kæreste på Frederiksberg den 26. maj i år.

Den dato ligger syv dage efter Bo Asmus Kjeldgaard blankt indrømmede de to brud på reglerne.

Dermed undgår den tidligere borgmester at tilbagebetale den del af sin borgmesterløn, som han tjente mens han boede i en anden kommune end Københavns Kommune.

Kilde:Ekstrabladet.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.