Løn var lavere end dagpenge: Omstridt institution får overenskomst
Tinytots har underskrevet overenskomst. Fra venstre er det ejer af Tinytots Sharmila Mukherjee, partner i Tinytots Debarshi Mukherjee, almenområdeformand i LFS Thomas Enghausen, formand for LFS Britt Petersen og Annette Foltmann, direktør i SPIA. Foto: FOA
Tinytots, der er en kæde af private daginstitutioner, underskriver nu overenskomst med de ansattes fagforening.

Nu kan de ansatte i Tinytots, en kæde af private daginstitutioner, se frem til ordentlige løn og arbejdsvilkår.

Avisen.dk beskrev i sommer, hvordan de ansatte fik en løn, der lå op til næsten 6.000 kroner under overenskomsten på området og næsten 300 kroner mindre end dagpengesatsen.

Ejeren lovede bedringer, men i slutningen af september fik fagforeningen FOA nok og varslede konflikt mod institutionen.

Nu er parterne så nået til enighed, og Tinytots har meldt sig ind i Selvejende Private Institutioners Administrationsselskab (SPIA), der har indgået overenskomst med FOA. Det betyder, at de ansatte fra 1. november er sikret lønvilkår svarende til det almindelige niveau på området for privat børnepasning.

- I dag vender vi et nyt blad og skriver en nyt kapitel. Jeg er meget glad for at virksomheden har valgt at indgå en overenskomst, der sikrer vores medlemmer ordnede forhold, siger Dennis Kristensen, der er forbundsformand i FOA, i en pressemeddelelse.

Og hos Tinytots ser man frem til samarbejdet med fagforeningen.

- Som en udenlandsk virksomhed, kan det være svært at blive klog på gældende regler. Vi har hele tiden haft et ønske om at nå en fælles løsning. Nu ser vi frem til samarbejdet, siger partner i Tinytots Debarshi Mukherjee.

via Listen To News