Løkkes tilbud til Konservative: "Politisk selvmord eller valg"
Lars Løkke mener selv, at han rækker hånden ud til De Konservative. Politikerne på Christiansborg er ikke helt enige. Nils Meilvang/Scanpix
Chicken race, politisk selvmord eller en revolver og en galge. Politikere fra rød blok boltrer sig på sociale medier efter Lars Løkkes melding om nye forhandlinger med De Konservative.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har på et pressemøde meddelt, at han i eftermiddag vil holde endnu et møde med partilederne for de blå partier.

Ifølge Løkke selv rækker han hånden frem til De Konservative, som har forlangt Eva Kjer Hansens afgang som miljø- og fødevareminister.

Løkke vil ikke af med sin minister og understreger, at det kan ende med et folketingsvalg, hvis De Konservative står fast. Og den melding fik med det samme politikere på Christiansborg til tasterne.

Socialdemokraternes Henrik Sass Larsen betegner De Konservatives muligheder sådan her:

Heller ikke SF's beskæftigelsesordfører, Karsten Hønge, har stor fidus til Løkkes håndsrækning til De Konservative.

I den mere muntre afdeling finder man også dette tweet fra Socialdemokraternes folketingsmedlem Christian Rabjerg Madsen:

Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen har ikke så meget fokus på statsministerens håndsrækning til De Konservative. Hun skælder i stedet ud på Løkke, fordi han trodser et flertal i Folketinget og fastholder sin tillid til Eva Kjer Hansen. 

Lars Løkkes optræden er helt uhørt. Et flertal i folketinget har udtrykt mistillid til fødevareministeren, fordi hun har...

Posted by Johanne Schmidt-Nielsen on Wednesday, February 24, 2016

Hvis Løkke har brug for lidt opbakning, så er der dog også muligheder på de sociale medier. Han kan blandt andet gå ind og læse denne besked fra Dansk Folkepartis næstformand, Søren Espersen: