Løkke på Facebook efter krisemøde: Det er ikke for sjov
Hverken Lars Løkke Rasmussen (V) eller Søren Pape Poulsen (K) kunne dy sig for at komme med et pip på Facebook efter dagens møde. Foto: Scanpix
Se, hvad Lars Løkke Rasmussen og Søren Pape Poulsen skriver på Facebook efter dagens krisemøde.

Hverken Lars Løkke Rasmussen (V) eller Søren Pape Poulsen (K) fik åbenbart sagt alt det de ville til aftenens såkaldte "doorstep", hvor pressen var indkaldt.

I hvert fald har de to hovedpersoner begge lavet en opdatering på det sociale medie Facebook efter krisemødet om minister Eva Kjer Hansen og landbrugspakken.

Især Lars Løkke Rasmussen er snakkesalig, og giver også mediernes sensationsiver en sarkastisk kommentar:

"Hvem kravler op, ned, vinder, taber, får flest blå mærker, blinker først? Jo, kommentatorerne har haft et travlt døgn," skriver statsministeren blandt andet efterfulgt af en smiley.

"Men hvad handler det egentlig om? For mig handler det om, hvorvidt vi er i stand til at genskabe tilliden mellem de fire blå partier, så vi kan komme videre med at dæmme op for migrationskrisen, øge den nære velfærd hos hårdt arbejdende danskere, skabe vækst og udvikling i hele Danmark, sikre tryghed og sørge for, at velfærdssamfundet Danmark holder mere end vores tid ud. Det er ikke et spil. Det er ikke for sjov," fortsætter han.

"Det letteste ville være at ofre en minister (som jeg har fuld tillid til) eller kaste håndklædet i ringen (og kaste Danmark i valgkamp til påske, hvor flygtningepresset på vores land risikerer at eksplodere). Men man skal ikke altid gøre det letteste. Derfor er jeg glad for, at Kristian Thulesen Dahl, Anders Samuelsen, Søren Pape Poulsen og jeg her til aften i stedet har valgt at betræde den svære vej: At starte forhandlinger om en tillægsaftale til landbrugspakken, der vedtages af folketinget i morgen, så vi på en og samme tid kan give fødevareklyngen bedre konkurrencevilkår med respekt for naturen OG genskabe tilliden mellem partierne, folketingsmedlemmerne og ministrene i "den blå familie"."

Hvem kravler op, ned, vinder, taber, får flest blå mærker, blinker først? Jo, kommentatorerne har haft et travlt døgn. 󾌸...

Opslået af Lars Løkke Rasmussen på 24. februar 2016

Formanden for Konservative, Søren Pape, er noget mere kortfattet.

"Intet er ændret siden i går. Andet end statsministeren nu anerkender behovet for en tillægspakke," skriver han:

Intet er ændret siden i går. Andet end statsministeren nu anerkender behovet for en tillægspakke.

Opslået af Søren Pape Poulsen på 24. februar 2016
 

Dagens krisemøde endte med, at blå blok har aftalt en række flere møder. Et ualmindeligt smart taktisk træk af statsministeren, som vil lægge presset over på Konservative, vurderer politisk kommentator Hans Engell.