Løkkes rådgiver: Venstre kørte på skattesag
Venstres inderkreds holdt møder om Helle Thorning-Schmidts skattesag, afslører Lars Løkke Rasmussens spindoktor. Foto: Ditte Valente / POLFOTO
Lars Løkke Rasmussens spindoktor indrømmer, at Venstre holdt møder om Helle Thorning-Schmidts skattesag.

Da Helle Thorning-Schmidts (S) skatteforhold blev gransket i medierne i eftersommeren 2010, fulgte Venstres topledelse opmærksomt med, afslører Lars Løkke Rasmussens spindoktor, Mikael Børsting, som dengang var pressechef i Venstre.

"Skattesagen var en offentlig kendt sag, som Venstre kørte, fordi vi syntes, det var en sag. Vi syntes, der var et misforhold mellem, hvad der var givet udtryk for i offentligheden i forhold til hvor mange dage, hendes mand opholdt sig i Danmark - og så med skattepligten. Der blev også skrevet en del kritiske historier om sagen, og det udtalte vi os om. Og det har vi selvfølgelig drøftet i Venstre," siger Mikael Børsting til Politiken.

Nye oplysninger i sagen viser imidlertid, at daværende skatteminister, Troels Lund Poulsen (V), angiveligt forsøgte at påvirke sagens gang, hvilket er ulovligt. I dag stiller adskillige politikere, kommentatorer og journalister spørgsmål ved, om andre i Venstre var involveret i den påståede lovovertrædelse.

Især Venstres pressetjeneste er under mistanke, da det er kommet frem, at Skatteministeriets departementchef, Peter Loft, angiveligt har forsøgt at påvirke Skat Københavns afgørelse i skattesagen med et notat, som han modtog fra enten Troels Lund Poulsen eller dennes spindoktor, Peter Arnfeldt.

Spekulationerne går i dag på, at notatet i virkeligheden var udfærdiget i Venstres pressetjeneste og dermed kan have forbindelser langt ind i Venstres topledelse, men det afviser Mikael Børsting blankt.

"Det kan jeg også fuldstændig afvise," siger Mikael Børsting.

En undersøgelseskommission skal nu undersøge sagens forhold i bund.

Kilde: Politiken