Løkkes rådgiver: Venstre kørte på skattesag

Lars Løkke Rasmussens spindoktor indrømmer, at Venstre holdt møder om Helle Thorning-Schmidts skattesag.
Venstres inderkreds holdt møder om Helle Thorning-Schmidts skattesag, afslører Lars Løkke Rasmussens spindoktor.
Venstres inderkreds holdt møder om Helle Thorning-Schmidts skattesag, afslører Lars Løkke Rasmussens spindoktor. Foto: Ditte Valente / POLFOTO

Da Helle Thorning-Schmidts (S) skatteforhold blev gransket i medierne i eftersommeren 2010, fulgte Venstres topledelse opmærksomt med, afslører Lars Løkke Rasmussens spindoktor, Mikael Børsting, som dengang var pressechef i Venstre.

Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev for flere nyheder.

"Skattesagen var en offentlig kendt sag, som Venstre kørte, fordi vi syntes, det var en sag. Vi syntes, der var et misforhold mellem, hvad der var givet udtryk for i offentligheden i forhold til hvor mange dage, hendes mand opholdt sig i Danmark - og så med skattepligten. Der blev også skrevet en del kritiske historier om sagen, og det udtalte vi os om. Og det har vi selvfølgelig drøftet i Venstre," siger Mikael Børsting til Politiken.

Nye oplysninger i sagen viser imidlertid, at daværende skatteminister, Troels Lund Poulsen (V), angiveligt forsøgte at påvirke sagens gang, hvilket er ulovligt. I dag stiller adskillige politikere, kommentatorer og journalister spørgsmål ved, om andre i Venstre var involveret i den påståede lovovertrædelse.

Især Venstres pressetjeneste er under mistanke, da det er kommet frem, at Skatteministeriets departementchef, Peter Loft, angiveligt har forsøgt at påvirke Skat Københavns afgørelse i skattesagen med et notat, som han modtog fra enten Troels Lund Poulsen eller dennes spindoktor, Peter Arnfeldt.

Spekulationerne går i dag på, at notatet i virkeligheden var udfærdiget i Venstres pressetjeneste og dermed kan have forbindelser langt ind i Venstres topledelse, men det afviser Mikael Børsting blankt.

"Det kan jeg også fuldstændig afvise," siger Mikael Børsting.

En undersøgelseskommission skal nu undersøge sagens forhold i bund.

Kilde: Politiken

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.