Løkkes lakaj langer ud efter Mads Langer: Det er for billigt

Mads Langers kritik af Løkke til GAFFA-prisen lørdag aften holder ikke, mener Venstres uddannelsesordfører, Jakob Engel-Schmidt.
V-politikeren Jakob Engel-Schmidt og sangeren Mads Langer
V-politikeren Jakob Engel-Schmidt og sangeren Mads Langer Thomas Lekfeldt/Scanpix

Lørdag vandt sangeren Mads Langer to priser ved årest GAFFA-pris. I sin takketale revsede han blandt andet regeringens uddannelsesloft og "udryddelse af sabbatåret" og anklagede det for at være skyld i, at der kommer færre nye musikalske talenter som Lukas Graham, Mø og ham selv.

Nu går den unge Venstre-mand Jakob Engel-Schmidt til modangreb i et opslag på Facebook.

- Du siger: "Med uddannelsesloftet og afskaffet fjumreår får vi ikke flere typer som Lucas Graham, Mø og mig selv". Hvor ved du det fra?, skriver Jakob Engel-Schmidt.

Mads Langers budskab fik stor opbakning af publikum i salen lige som han mødte stor enighed på de sociale medier.

Men Jakob Engel-Schmidt mener ikke, musikerens argumenter hænger sammen og kalder opråbet for “billigt” og for ødelæggende for andre kunstneres troværdighed.

Artiklen fortsætter under Facebook-opslaget.

- Mig bekendt har hverken Graham, Mø eller du færdiggjort en videregående uddannelse (ret mig endelig, hvis jeg tager fejl), fordi I har travlt med at forfølge jeres passion for musik. Det glemmer du lige at fortælle i din følelsesladede kritik. Det er trist, fordi med den information kunne publikum nemt regne ud, at argumentet ikke holder, skriver Jakob Engel-Schmidt, som kalder Langers tale for en stråmand.

Mads Langer lagde ellers ikke skjul på, at han hverken har en halv eller en hel universitetsgrad.

- Jeg har seks års SU, som jeg gerne vil dele med dig, Lars Løkke. Du må få dem til en uddannelse i medmenneskelighed, lød også det fra musikeren.

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.