Løkke overhørte anbefaling om betalingsring
Lars Løkke forkastede ekspertråd om betalingsring. Foto: JAN SOMMER / POLFOTO
Embedsfolk i Finansministeriet anbefalede allerede for tre år siden en betalingsring.

Duer ikke, væk.

Sådan lød det ifølge DR Nyheder fra Lars Løkke Rasmussen (V), da en gruppe embedsmænd i Finansministeriet i 2008 anbefalede en betalingsring rundt om København.

Det fremgår af papirer fra ministeriet, som er kommet tv-stationen i hænde.

Embedsmændene kunne ellers fastslår, at betalingsringen var den klart bedste løsning i forhold til at dæmme op for forureningen i hovedstaden. Ligesom de kunne fremlægge beregninger, der viste, at bilisterne spilder over 100.000 arbejdstimer om dagen på at sidde i tæt trafik og kø.

Men Løkke smed forslaget i papirkurven med henvisning til regeringens skattestop. En beslutning han langt fra fortryder.

"Det er ikke embedsmændene, der bestemmer. Det er politikerne, der fastlægger politikken, og vi synes, at en betalingsring er en rigtig dårlig idé. Det gør det dyrere og mere besværligt at være dansker, siger han til DR.

Omvendt mener Helle Thorning-Schmidt (S), at historien bekræfter rigtigheden af oppositionens ambition om at opføre en betalingsring.

"Det viser jo bare, at langt ind i regeringen hos finansministeren og statsministeren er man fuldstændig klar over, at hvis man skal have mindre trængsel i og omkring København, så bliver man nødt til at få en betalingsring," siger hun.

Kilde: DR