LO vil tvinge deltidsansatte på fuld tid
"Vi bliver nødt til at gøre op med den udprægede deltidskultur, der er i den offentlige sektor," siger LO's formand Harald Børsting. Foto: Foto: Territorium
LO's formand Harald Børsting er i dag ude med et opsigtsvækkende budskab: Deltidsansatte skal kunne tvinges til at arbejde på fuld tid.

Sygeplejersker, hjemmehjælpere og andre deltidsansatte skal kunne tvinges til at arbejde i en fuldtidsstilling.

Det foreslår LO's formand Harald Børsting.

I et interview med DR Nyheder siger han, at antallet af fuldtidsstillinger i det offentlige skal øges. Det skal ske ved at forpligte offentlige arbejdsgivere til at konvertere deltidsstillinger til fuldtidsstillinger.

"Vi bliver nødt til at gøre op med den udprægede deltidskultur, der er i den offentlige sektor. Det går ikke," siger Harald Børsting til DR Nyheder.

Han henviser til, at 44 procent af de kommunalt ansatte er på deltid. Forslaget kan i sidste ende betyde, at offentligt ansatte tvinges på fuld tid mod deres vilje for at skaffe penge til samfundskassen.

"Det vil have karakter af tvang for nogle, men jeg tror, at for langt den største del vil det have karakter af at få lov til at udnytte den mulighed de har ønsket. Så jeg oplever ikke, at det er brutalt, men jeg oplever, at det er nødvendigt at være ret håndfast i at få udbudt flere fuldtidsjob i den offentlige sektor," siger Harald Børsting til DR Nyheder.

Forslaget er blandt de tiltag, der skal skaffe 15 milliarder kroner. Det er det beløb, fagbevægelsen har forpligtiget sig til at finde for, at S og SF's økonomiske plan 'Fair Løsning' hænger sammen.