Lisbet Dahl: Min glæde over at være dansker er blegnet
Lisbet Dahl synes ikke, vi danskere tackler flygtninge godt. FOTO: Scanpix
Revy-dronningen Lisbet Dahl får for tiden masser af stof til dette års Cirkusrevy fra den danske flygtningedebat, afslører hun.

Lisbet Dahl stiller sig hvert år op på scenen i Cirkusrevyen og laver sjov og grin med en masse aktuelle emner og personligheder.

Det samme gør hun i år, og hun fortæller til Søndagsavisen, at hun bestemt også henter materiale fra vores håndtering af flygtninge fra Syrien.

Lisbet Dahl synes, at vores behandling af de syriske flygtninge og migranter i Danmark er rigtig dårlig. Hun fortæller, at hun tænker, det ikke kan være rigtigt:

- Hele vores situation lige nu er så forfærdelig og grel, at man tænker: Hvordan kan jeg gøre noget? Det ry, Danmark har fået i udlandet, er absurd. Min glæde over at være dans­ker er blegnet, så nu skal vi ud og lave noget latter, så folk kan komme til at grine lidt igen. Det er meget vigtigt, siger hun.

Der skal også være noget alvor

Lisbet Dahl har sammen med resten af holdet bag Cikusrevyen premiere den 19. maj, og selvom det er et show, som folk ser for at få et par gode grin, må der også gerne være noget alvorligt med i numrene, fortæller hun.

Folkene bag har endnu ikke udarbejdet alt materialet, men det er vigtigt, at det afspejler de ting, vi danskere går op i lige nu:

- Der er ikke lagt noget fast endnu, men en revy skal afspejle den tid, vi lever i, og flygtningesituationen er da noget, der nok kommer med. Det er ikke alt i Cirkusrevyen, man skal le af – der skal også være nogle numre, der slår fra sig, siger Lisbet Dahl til Søndagsavisen.