Lego-optur giver skuffende få danske job
Særligt serien Lego Friends, som er målrettet til piger, har været en god forretning for Lego koncernen i den første halvdel af 2012. Foto: Lego
Lego har i dag præsenteret et stort overskud, og det er noget der skaber mange nye arbejdspladser - bare ikke i Danmark.

Selvom de fleste forbrugere har skruet ned for indkøbene, ryger de farverige klodser fra Billund over disken som aldrig før.

Lego-koncernens halvårlige regnskab, som blev fremlagt i dag viser en fremgang på hele 41,7 procent i forhold til samme halvår i 2011.

Det har fået Billund-virksomheden til at love 1.000 nye job. Desværre er det kun meget få, der ender herhjemme.

- Vi forventer cirka 250 nye medarbejdere i Danmark i indeværende år, og ud af de der er der allerede ansat 200. Så vi skal ud og finde cirka 50 yderligere, fortæller Roar Rude Trangbæk, pressechef i Lego til Newspaq.

På verdensplan skaber det gode halvårsregnskab omkring 1.000 nye job. Og det bliver job på tværs af hele organisationen.

- Det er lige fra IT-folk og HR, til marketingsfolk, til nye legodesignere, der sidder og udvikler produkter, og så selvfølgelig også nye medarbejdere til produktionen, siger Roar Rude Trangbæk.

I Danmark mangler der dog hovedsagligt medarbejdere til virksomhedens Engineering og Quality afdeling, som udvikler nye produktionsplatforme og støbeforme til lego-produkter.

Legos overskud i årets første seks måneder løber op i 2.877 milliarder kroner.