Laybourn og Juhl klar til OL-kvartfinale
Mixeddoublen Thomas Laybourn/Kamilla Rytter Juhl spillede sig mandag videre fra gruppespillet ved OL i London.

Thomas Laybourn og Kamilla Rytter Juhl er som de første danske badmintonspillere klar til kvartfinalerne ved OL i London.

Mandag vandt eksverdensmestrene en flot sejr på 21-15, 21-12 over sydkoreanerne Lee Yong Dae/Ha Jung Eun, der ligger nummer ni på verdensranglisten, en plads under danskerne.

Laybourn/Juhl har to sejre af to mulige i gruppe C, og de skal tirsdag spille om sejren i gruppen mod de ligeledes ubesejrede Tontowi Ahmad/Liliyana Natsir fra Indonesien.

Det danske par leverede en imponerende kamp mod sydkoreanerne i Wembley Arena og tiltvang sig initiativet fra begyndelsen.

Thomas Laybourn og Kamilla Rytter Juhl bragte sig hurtigt foran 7-2 efter flere gode dropslag fra førstnævnte, og sætsejren var på intet tidspunkt truet.

Lee Yong Dae, der regnes som en af verdens bedste både i mixed- og herredouble, vandt OL-guld i mixeddouble for fire år siden i Beijing, da han spillede sammen med Lee Hyo Jung.

Ha Jung Eun holder foreløbig ikke helt samme standard, og danskerne bombarderede da også konsekvent den koreanske kvinde med slag, når muligheden bød sig. Og det gjorde den tit, eftersom Laybourn/Juhl ofte var i angreb.

Danskerne førte før kampen 1-0 i indbyrdes opgør over Lee/Ha, som fik store klø tidligere i år ved German Open.

Styrkeforholdet var nogenlunde det samme i mandagens kamp.

/ritzau/