Lars Løkke varsler stram økonomisk opposition
Lars Løkke Rasmussen pakker ros til regeringens forsigtighedsprincip ind i harsk kritik. Foto: Tariq Mikkel Khan / POLFOTO
Venstres leder varsler nu, at landets største parti vil føre oppositionspolitik, men regeringens forsigtighedsprincip.

Venstres leder Lars Løkke Rasmussen har netop holdt sin første tale som oppositionens leder ved Venstres landsmøde i Odense.

Som ventet kredser den tidligere statsministers tale om den økonomiske politik og en harsk kritik af S R SF-regeringens prioriteringer.

"Jeg vil hellere løbe risikoen for at tabe valget ved at sige og gøre det nødvendige for Danmark, end jeg vil forsøge at fifle mig til sejren," lyder det fra Lars Løkke Rasmussen med slet skjult kritik af Helle Thorning-Schmidts (S) kampe med at holde sine valgløfter.

Den tidligere statsminister erkender valgnederlaget, men slår det hen med, at den røde blok har lovet mere end den kan holde.

"Jeg er stolt af, at Venstre havde det politiske mod til at sige tingene, som de var - og som de er. At vi kiggede danskerne i direkte i øjnene og gav klare svar - også selvom det ikke var behagelig tale"

"Det var derfor vi - op imod Socialdemokratiets, Socialistisk Folkepartis og fagbevægelsens kampagner - foreslog dagpengereform og efterlønsreform."

Men Venstres leder, der i år har fejrer 25-års jubilæum som folkevalgt politiker, melder sig nu enig i den forsigtige økonomiske linje, som regeringen har varslet.

"For det første vil regeringen indføre et forsigtighedsprincip. Pengene skal ikke bruges, før de er der. Det er et sundt princip - hvis ellers man lever op til det. Det har Danmark brug for. For det andet vil regeringen øge arbejdsudbuddet - antallet af danskere, der står til rådighed for arbejdsmarkedet - med yderligere 55.000. Det har Danmark brug for," siger Lars Løkke Rasmussen.

Landsmødet fortsætter resten af lørdagen og afsluttes i morgen søndag.