FOA-Dennis: Mine ører faldt af
Her er formand for FOA Dennis Kristensen, mens ørene stadig sad på siden af hovedet. Foto: FOA
Venstre som arbejderparti. Fagforeningen FOA tager sig til hovedet over statsminsiterens nye skyts i valgkampen.

Lønmodtagerne er langfra enig med statsministeren, når han siger, at Venstre er det moderne arbejderparti.

FOA's formand Dennis Kristensen står i spidsen for godt 200.000 ansatte, og han forstår intet.

"Jeg blev stærkt overrasket, og jeg har ledt en del efter mine ører, efter jeg hørte det her. Jeg vil definere et moderne arbejderparti helt anderledes end Lars Løkke," skriver Dennis Kristensen til Newspaq.

Redaktionen kommer efter, at Lars Løkke Rasmussen (V) i dagens Berlingske mener, at Venstre er mere arbejderparti end Socialdemokraterne.

"I den forstand er Venstre det moderne arbejderparti, fordi vi påskønner den dansker, som yder en indsats. Den politik, som skaber den nære tryghed og gør det muligt for familien at disponere i tillid til, at de de ikke bliver overrasket af skatter og gebyrer," siger statsministeren til Berlingske.

Dennis Kristensen forstår slet ikke, hvordan statsministeren kan kalde sig formand for et arbejderparti, når han fjerne sikkerhedsnettet for de svageste i samfundet.

"Løkke har lagt sig til højre, mens Fogh lagde sig i midten. Ude til højre afskaffer man efterlønnen, halvere dagpengeperioden og begrænser fradraget for faglige kontingenter. Kan Lars virkelig mene, at det er det, som et moderne arbejderparti skal gøre," siger Dennis Kristensen.

Helle Thorning-Schmidt er dog heller ikke just enig i Løkkes påstand:

"Venstre har ikke løftet en finger for almindelige lønmodtagere i rigtig lang tid," siger Socialdemokraternes leder til avisen med argumentet, at Venstre vil fjerne efterlønnen og har skåret dagpengeperioden ned. Hun mener derimod, at Venstre har sendt regningen for krisen lige i armene på netop lønmodtagerne. Altså de danske arbejdere."

Kilde: Berlingske