Landstræner glad for Gades OL-lodtrækning
De danske badmintonspilleres OL-lodtrækning ser fin ud for singlespillerne, mens doublerne får det sværere.

Det kunne have været bedre, men det kunne også sagtens være gået meget værre.

Omtrent sådan er badmintonlandstræner Lars Uhres reaktion, efter at der mandag blev trukket lod til OL.

- Alt i alt var det lidt, som vi forventede. Det var lidt en pose blandende bolsjer. Specielt i doublerækkerne er der ikke noget, der er en let lodtrækning, og vi har fået svære og okay lodtrækninger, siger Lars Uhre til Badminton Danmarks hjemmeside.

Landstræneren er særligt glad for de lodtrækninger, som singlespillerne Tine Baun, Jan Ø. Jørgensen og Peter Gade har fået.

- Der er positive ting i singlerækkerne, selvom det stadig er svært, siger Lars Uhre og uddyber om Peter Gade, som i gruppespillet skal møde Pedro Martins og står til at møde sydkoreanske Wan Ho Son, hvis han går videre.

- Pedro Martins fra Portugal er en god lodtrækning i puljen. Det er en god kamp at starte med, men derfra skal Gade have løbeskoene på, siger Lars Uhre.

Men doubleparrene Thomas Laybourn og Kamilla Rytter Juhl samt Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen ser ud til at få det svært.

- I mixeddoublerækken er det en dynamitpulje, og ligesom til EM i fodbold er Danmark en del af den. Vi er desværre med i puljen, men det tænker modstanderne også, for der er ikke nogen, der vil møde os, siger Lars Uhre.

- I damedouble kunne det godt have været en heldigere lodtrækning, men det er der ikke noget, vi kan gøre noget ved. Men selvom det er en svær pulje, så synes jeg, at de har en chance mod alle tre par, fortsætter landstræneren.

Også doublerne Joachim Fischer og Christinna Pedersen samt Carsten Mogensen og Mathias Boe skal i aktion ved OL, der begynder fredag.

/ritzau/