Lamslået forsker: Børn kan ikke tåle så voldsomme besparelser
Det kommer til at koste dyrt i sidste ende, når vi sparer på børneområdet.
Foto: Scanpix

Millionbesparelserne på børneområdet vil ramme hårdt. Sådan lyder det fra Grethe Kragh-Müller, der er børnepsykolog og lektor ved Institut for Uddannelse og Pædagogik på Aarhus Universitet.

- For vuggestuernes vedkomne vil den omsorgsmæssige kvalitet dale, og det kan børnene ikke tåle. Al forskning peger på, at den omsorgsfulde relation til de voksne er det, som gør, at børnene bliver i stand til at udvikle en regulering af deres egne følelser, siger hun til politiken.dk.

Hun understreger, at hun er "lamslået" over besparelsernes størrelse.

Hul snak

Ifølge en gennemgang, som BUPL har lavet, planlægger kommunerne samlet set besparelser på 146 millioner kroner i 2017.

Ifølge Enhedslistens børneordfører, Jakob Sølvhøj viser det, at der er brug for minimumsnormeringer i daginstitutionerne.

- Det fremstår som fuldstændig hul snak, når politikere taler om vigtigheden af tidlig indsats for at bryde den sociale arv, mens de samtidig gennemfører massive nedskæringer på dagtilbuddene. Ordentlige normeringerne i vores daginstitutioner er en vigtig forudsætning for at sikre høj kvalitet i det pædagogiske arbejde, udtaler han.

Grethe Kragh-Müller slår da også fast, at det kommer til at koste i sidste ende at spare på de mindste.

- Det kommer til at koste i specialstøtte, specialundervisninger og udvidelse på de børne psykiatriskeafdelinger. Det er der lavet forskning, der viser, siger hun til politiken.dk.

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.