Kræftramt familie fik stjålet syv års fotos - kan du hjælpe?
Cecilie blev fotograferet af en pressefotograf, da hun hilste på kendissen Paris Hilton, som under et besøg i Danmark besøgte kræftsyge børn på Rigshospitalet. Det foto kunne tyvene heldigvis ikke stjæle, for det ligger i Polfotos elektroniske billedarkiv. (Foto: Polfoto (arkivfoto))
Familien Nielsen fra Asferg ved Randers fik under et indbrud i deres hus stjålet uerstattelige billeder og film af de sidste syv svære år i deres liv. To af familiens børn har været ramt af cancer.

Uerstattelige billeder og videoer af syv års op- og nedture. Syv års fotos og film fra en families liv - og fra deres benhårde kamp mod kræften.

Det er, hvad familien Nielsen fra Asferg ved Randers har mistet. Under et indbrud i familiens hus natten til søndag 11. januar i år stjal de ukendte tyve elektronisk udstyr, der indeholdt fotos og film fra livet i familien, der tæller Michael og Anita Nielsen og deres fire børn - hvoraf to, Cecilie og Magnus, har været syge af leukæmi. Se i boksen til venstre, hvad familien fik stjålet.

"Det føles tomt"

Skæbnen burde ikke have tilladt, at familien Nielsen blev udsat for tyveriet. Datteren Cecilie, der er 16 i dag, var tre år, da hun fik konstateret leukæmi.

Efter nogle år fik hun tilbagefald og blev transplanteret med sin lillebror Magnus' marv.

I 2012 fik Magnus selv konstateret kræft som ti-årig. I november var Magnus, som nu er 13, færdig med sin behandling og fremtiden tegnede lyst - men så skete tyveriet.

- Det er jo ikke fordi, det er selve tingene, vi savner. Det er billederne. Da vi havde dem, havde vi muligheden for at kigge på dem, selv om mange af dem var fra hårde perioder, og vi ikke kiggede på dem for ofte. Der var for eksempel billeder fra intensiv afdeling, hvor Magnus lå, da han fik kemo. Billederne var en del af vores liv, og nu er de væk, og det føles tomt, siger Micahel Nielsen til Avisen.dk.

Sikkerhedskopi også stjålet

Han havde taget en sikkerhedskopi af billederne, men de eksterne harddiske blev også stjålet ved indbruddet, og familien har nu kun få billeder tilbage, der viser deres kollektive livshistorie på godt og ondt.

Torsdag var de med, da TV 2 kl. 20.40 sendte 'Station 2 – Stop Tyven.'

Moderen i familien, Anita Nielsen, skrev kort efter indbruddet en Facebook-efterlysning, der blev delt flittigt på det sociale medie.

'Disse billeder er uerstattelige for os, og vi er dybt ulykkelige. Jeg appeller virkelig til at alle vil dele dette oplæg, og vi i fællesskab kan finde frem til billederne. Eller i håb om at nogle har set/hørt noget ang tyveriet, eller hvis nogle finder en computer (eller to) smidt på en mark el lign,' skrev hun blandt andet i efterlysningen.

Politiets løfte

Trods den store omtale er den stjålne elektronik ikke dukket op. Men gør den det, har familien fået et løfte af Østjyllands Politi:

- Politiet har lovet, at hvis det bliver fundet, så kan de godt gendanne billederne, selvom de er slettet. De har udstyr, der kan sådan noget, siger Michael Nielsen.
Det fik familien Nielsen stjålet

 

  • En ekstern harddisk af mærket Medion - den er sort og plasticen sidder stadig på, selvom den er fire år gammel. Undtaget der, hvor der er hul til ledninger
  • En Medion bærbar computer
  • En 13 tommer Mac book air med et hak i venstre side under tastaturet. Lå i et lyserødt cover fra Marc by Marc Jacob

 

via Listen To News