Kommune skrotter julegaver til ansatte - sendte byråd på weekendtur
De ansatte i Kerteminde må i år nøjes med et julekort fra borgmesteren (Foto: )
I år er der ikke penge til at give de ansatte i Kerteminde Kommune julegaver. Alligevel havde de råd til at sende borgmesteren og byrådet på weekendtur til Bornholm i sommer.

Årets julegave fra chefen. Det er noget, mange ansatte landet over ser frem til. Også selvom det måske ikke er mere end en flaske rødvin eller en pakke fyldte chokolader. 

Men julegaver må de ansatte i Kerteminde Kommune se langt efter. Kommunen har nemlig valgt at sløjfe årets julegave for at spare penge. Og det er på trods af, at kommunen havde råd til at give borgmesteren og byrådet en tur til Folkemødet på Bornholm i sommer. 

Kommunaldirektøren i Kerteminde Kommune, Tim Jeppesen, bekræfter, at der ikke bliver gaver til de ansatte.

- Det er rigtigt, at der ikke er julegaver i år. I stedet får de et julekort med en hilsen fra borgmesteren, siger kommunaldirektør Tim Jeppesen.

Borgmester i kommunen er Venstre-manden Hans Luunbjerg.

Danskerne sætter pris på julegaver

Ifølge en ny undersøgelse, som analysebureauet Wilke har lavet for Avisen.dk, er de ansatte i Kerteminde Kommune langt fra de eneste, der ikke får noget af chefen i år. Her svarer halvdelen, at de ikke regner med at få en gave fra arbejdet. 

Men spørger man Niels Sonne, der er statsautoriseret revisor i Deloitte, og som netop har gennemført en lignende undersøgelse, så er julegaven et dumt sted at spare.

- Vi fandt ud af, at de små ting som julegaven, kaffe og frugtordning er de ting, ansatte sætter mest pris på. Derfor vil jeg opfordre virksomheder til ikke at skære der, men hellere finde andre steder at skære, siger han.

På weekendtur trods dårlig økonomi

Men i Kerteminde Kommune har man alligevel valgt at droppe gaverne. Argumentet lyder, at kommunens økonomi er for dårlig. 

- Der er ingen penge i kassen. Vi har lukket ned for meget forbrug. Derfor gav det heller ikke mening at give julegaver, siger Tim Jeppesen.

I maj måned indførte kommunen aktivitetsstop og aflyste alle kurser, konferencer og lignende. Men inden aktivitetsstoppet havde kommunen købt billetter til Folkemødet på Bornholm. Så på trods af trange tider og en nu lukket kasse, var der i sommer alligevel råd til en forlænget weekend for borgmesteren og byrådet.

- Vi ville også have aflyst turen til Bornholm, men da vi indførte aktivitetsstoppet, havde vi allerede købt billetter til Bornholm. Derfor kunne vi lige så godt tage derhen, forklarer Tim Jeppesen.

via Listen To News