Vaskeriarbejderen Flemming undrer sig: Råd til gyldne håndtryk, men ikke julegaver til de ansatte?

På flere offentlige arbejdspladser er julegaven til de ansatte sparet væk. Vaskeriarbejder Flemming Jensen har svært ved at forstå, at der ikke er råd, når der er penge til 'gyldne håndtryk' til chefer.
Vaskeriarbejder Flemming Jensen har svært ved at forstå, at der ikke er råd til julegaver til ansatte, når der er penge til 'gyldne håndtryk' til chefer.
Vaskeriarbejder Flemming Jensen har svært ved at forstå, at der ikke er råd til julegaver til ansatte, når der er penge til 'gyldne håndtryk' til chefer. Foto: Shutterstock/Scanpix

Hvert år ved denne tid plejer chefer at sige tak til deres ansatte ved at give dem en julegave.

Mange steder er det en kurv med julegodter eller et par gode flasker vin. Andre steder har chefer haft større spenderbukser på og flottet sig ved at give køkkenudstyr, elektronik eller gavekort. 

Men julegaver til de ansatte er langt fra virkeligheden alle steder – især på et stigende antal offentlige arbejdspladser, der er lagt i jerngreb af embedsmændenes sparedoktrin.

Det skriver Fagbladet FOA

På Aarhus Universitetshospital har de ifølge Fagbladet FOA helt valgt at droppe årets gaver, som bliver givet ved nytårstid. Der er bare ikke råd, lyder begrundelsen.  

Erna Pedersen, social- og sundhedsassistent og tillidsrepræsentant på hospitalet, er sammen med sine kolleger stærkt utilfreds med ledelsens beslutning.

- På vores intranet er der skrevet en hel del læserbreve imod det. Nogen skal jo passe de syge i julen, og det vil vi også gerne gøre. Men vi synes simpelthen ikke, det er i orden, at vi overhovedet ikke får en lille anerkendelse af, at det er godt gået, siger hun til Fagbladet FOA.

Ifølge sygeplejefaglig direktør, Inge Pia Christensen, har hospitalets ledelse i stedet valgt at give en god middag til de ansatte, der skal arbejde juleaften og nytårsaften.

Et sted, hvor de efterhånden har vænnet sig til at være uden julegaver, er på Centralvaskeriet BBH, der vasker for fem hospitaler i københavnsområdet. Her er det nemlig fire år siden, man gik væk fra at give gaver til de ansatte.

Vaskeriarbejder og tillidsrepræsentant Flemming Jensen kan stadig ikke forstå ledelsens beslutning.

- Det er ikke velset at få gaver inden for det offentlige, fordi skatteyderne betaler. Men jeg har talt med mange kolleger, der ligesom jeg synes, at det er en dårlig begrundelse. Skatteyderne betaler jo også for de gyldne håndtryk, man giver til fyrede topchefer i regioner og kommuner, siger han.

Sidste år kom Kerteminde Kommune i fokus, da de havde valgt at droppe julegaverne til kommunens ansatte. Det på trods af, at borgmesteren og kommunes øvrige ledelse samme år valgte at tage på weekendtur. Læs her, hvor de tog hen

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.