Kommune belønnede ildsjæl med 5.000: Så trak de hende i kontanthjælp
Karin Kruse Pedersen blev glad for at modtage legatet som et klap på skulderen. Knap så glad blev hun for, at hun blev trukket i kontanthjælp. Foto: Privatfoto/Karin Kruse Pedersen
Kerteminde Kommune gav først Karin Kruse Pedersen et legat på 5.000 for hendes frivillige arbejde. Bagefter trak selv samme kommune hende i kontanthjælp.

Ensomme i den fynske by Munkebo skal også have nogen at holde jul med. Derfor arrangerede fynske Karin Kruse Pedersen en juleaften for dem, der sad alene.

Af kommunen blev hun belønnet med 5.000 kroner i et legat fra Kerteminde Kommunes Fortjenstfond som påskønnelse for hendes frivillige arbejde gennem flere år.

Det skriver Fyens Stiftstidende

Pengene faldt ifølge avisen på et tørt sted, for to måneder forinden var ildsjælen kommet på kontanthjælp. 

Karin Kruse Pedersen kalder det for et kæmpe skulderklap, at hun fik legatet. Men samtidig var hun i tvivl: Må hun overhovedet modtage de penge, når hun er kontanthjælpsmodtager?

Svaret fra kommunen var ja.  

Men:

Kerteminde Kommune ville bare sørge for at trække hende i kontanthjælp, fik Karin Kruse Pedersen at vide. 

- Det er dobbeltmoralsk. Hæderen har jeg jo fået for et arbejde, jeg har gjort, før jeg kom på kontanthjælp, siger Karin Pedersen til Fyens Stiftstidende.

Hun kalder det i dag ærgerligt, at hun fik legatet, for pengene kunne jo have gået til en, der rent faktisk fik glæde af dem. 

Forelagt den absurde historie, siger formand i Kutlur- og Fritidsudvalget, Lars Ole Valsøe (K), til Fyens Stiftstidende:

- Det var vi slet ikke klar over. Det er helt vildt, at hun ikke kan få lov til at beholde pengene. Det er jo en påskønnelse af det arbejde, hun har gjort.