Kommunalansat dømt: Modtog bestikkelse i tre år

En 47-årig mand tidligere ansat i Helsingør Kommune er dømt for at have modtaget bestikkelse i tre år.
En 47-årig mand, der er dømt i sag om bestikkelse, var tidligere ansat som byggerådgiver i Helsingør (billedet) Kommune.
En 47-årig mand, der er dømt i sag om bestikkelse, var tidligere ansat som byggerådgiver i Helsingør (billedet) Kommune. Foto: Wolfgangus Mozart/wikimedia/arkiv/Free

En 47-årig mand er blevet idømt et års betinget fængsel med vilkår om 200 timers samfundstjeneste i en sag om modtagelse af bestikkelse og bedrageri. Manden er tidligere byggerådgiver i Helsingør Kommune.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis tirsdag.

Sagen blev kørt som en tilståelsessag i Retten i Helsingør, hvor der faldt dom mandag.

Den 47-årige mand er mere præcist blevet dømt for at have modtaget returkommission for 205.000 kroner fra et enkeltmandsfirma.

Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev for flere nyheder.

Firmaet løste mindre håndværksopgaver for Helsingør Kommune.

Modtagelsen af de penge skete i en periode fra 2013 og frem til 2016.

Netop den lange periode er en skærpende omstændighed, forklarer specialanklager Louise Pansa Lauemøller til Frederiksborg Amts Avis.

Derudover blev den 47-årige, der ifølge avisens oplysninger blev ansat i kommunen i 2009, også dømt for bedrageri mod kommunen for 14.000 kroner.

Ejeren af det indblandede enkeltmandsfirma skal senere dette efterår for retten i samme sag, hvor han ifølge avisen vil blive tiltalt for at give bestikkelse.

Den 47-årige mand blev sammen med to andre ansatte i Helsingør Kommunes Center for Økonomi og Ejendomme afskediget i 2016 i forbindelse med en intern revision.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.