Kommentatorer: Dødt løb efter debat
Rivalerne er kun smil, da de mødes før valgkampens første stand off. Og tonen i selve debatten var også god. Foto: Jens Dresling / POLFOTO
Både Helle Thorning og Lars Løkke klarede den første debat godt. De to ligger lige, mener politiske kommentatorer.

Og vinderen er....

Ingen.

Det er den overordnede konklusion, når man spørger kloge, politiske hoveder om valgkampens første debat mellem statsminister Lars Løkke Rasmussen og socialdemokraten, der prøver at vælte ham, Helle Thorning-Schmidt.

Til gengæld var der heller ingen tabere.

"De var begge skarpe og gik til stålet på en god måde," siger politisk kommentator og vært på P1-programmet "Krause på tværs", Niels Krause Kjær, til Newspaq.

Han følges op af kommentator-kollegaen, Elisabet Svane.

"De er meget jævnbyrdige," påpeger Svane, der er politisk redaktør på Fyns Stiftstidende.

Michael Kristiansen, der er vært på det politiske debatprogram "Mogensen og Kristiansen" på TV2News, er helt klar i mæglet:

"Der er ingen vinder," mener han og afslører, at han faktisk er lidt skuffet over manglen på biderier mellem de to.

Elisabet Svane mener, at et af Thornings svage punkter er, at hun nok bliver nødt til "at æde efterlønsreformen." Mens Løkkes problem ligger i, at han den sidste uge har været grueligt meget igennem med forhandlinger, finanslovsunderskud, pakker og kontrapakker fra S og SF.

"Han fremstår lidt forpjusket efter ugens forløb," lyder vurderingen.

Under debatten gik Løkke i kødet på S og SF's "12 minutter" og beskyldte Thorning for ikke at have finansieret de mange røde planer, der er blevet fremlagt over den seneste tid.

Men lige lidt hjalp det. Thorning stod godt fast.

"Hun er meget skarp og kontrolleret. Hun har hørt de spørgsmål og beskyldninger masser af gange, og hun kan parere dem, hvis man vækker hende klokken tre om natten med et baseballbat," siger Niels Krause Kjær.

Men også Løkke var dygtigt med på automatsvarene.

"Han er en umådelig dreven politiker og deabattør. Og ligesom Helle Thorning har han styr på sætningerne og budskaberne," understreger Krause Kjær.

De "indøvede" sætninger og budskaber kommer danskerne til at høre rigtig mange gange de næste tyve dage, inden der den 15. september bliver lukket op for valgstederne rundt om i landet.