Kloge hoveder frygter dårligere uddannelser
Det er ikke rimeligt, at studerende spises af med ned til 4-6 timers undervisning om ugen og ingen kontakt til underviserne, lyder det fra fagforbundet Djøf. Foto: Colourbox
Fagforbundet Djøf frygter, at den rekordstore søgning til de videregående uddannelser ender med dårligere undervisninger.

Det er glædeligt, at flere end nogensinde vil ind på en videregående uddannelse, mener fagforbundet Djøf, der repræsenterer bl.a. jurister og økonomer.

Men kvaliteten på universitetsuddannelserne skal løftes, siger formand Lisa Herold Ferbing.

Ellers risikerer de unge at spilde værdigfulde år af deres liv.

- Når et ungt menneske investerer fem år af sin ungdom for at dygtiggøre sig gennem en samfundsvidenskabelig universitetsuddannelse, er det ikke rimeligt, at denne spises af med ned til 4-6 timers undervisning om ugen og ingen kontakt til underviserne, siger formand for Djøf, Lisa Herold Ferbing.

Knap 81.000 har søgt en videregående uddannelse i 2012, hvilket er det højeste nogen siden.

I forhold til sidste år er ansøgertallene på f.eks. de samfundsvidenskabelige uddannelse øget med 16 pct.

Ifølge Lise Herold Ferbing viser tilstrømningen, at de unge har mod på en uddannelse og et efterfølgende arbejdsliv til gavn for samfundet.

- Men hvis væksten i antal ansøgninger skal resultere i den ønskede vækst i velfærd og velstand, er det nødvendigt, at den øgede kvantitet følges af kvalitative mål for uddannelserne, understreger Lisa Herold Ferbing.

Hun påpeger, at de unge nu har gjort, som politikerne opfordrer til ved at søge uddannelsesvejen. Og det forpligter:

- Djøf forventer, at politikerne og universitetsledelserne nu gør deres del af arbejdet og garanterer, at kvaliteten på universitetsuddannelserne bliver yderligere løftet. Der er akut brug for i Finansloven for 2013, at der skabes ro og langsigtede pejlemærker for universiteternes økonomi, siger hun.