Klart ja til mere IC4 fra Helle Thorning
Helle Thorning-Schmidt mener ikke, DSB kan undværre IC4. Foto: Jens Dresling / POLFOTO
Der er ingen vej uden om. DSB og passagerne er afhængige af IC4, lyder det fra regeringschefen.

Skandalen om IC4 synes uden ende, men statsministeren, Helle Thorning-Schmidt (S), fastholder, at togene skal ud og rulle.

"Hvis du spørger mig om, om vi godt kunne tænke os på sigt, at IC4-togene kommer ud og køre igen - altså betjene passagerne på de danske baner - så er svaret klart ja, fordi ellers kommer vi til at mangle de her tog."

"Der er konstateret flere fejl og mangler, hvilket der skrevet en rapport om så sent som i sidste uge, men det er vores forhåbnning, at de kommer på skinner igen," siger Helle Thorning-Schmidt på sit ugentlige tirsdagspressemøde i Statsministeriet.

Samtidig skyder statsministeren med skarpt efter den forrige regering.

"Vi opfatter IC4-togene som er arvestykke, som vi må håndtere på en eller anden måde. Men du spørger mig om det er vores hensigt, at de skal ud og køre igen. Og ja, det er det, for der er faktisk passagerer, der regner med, at de har adgang til den her togdrift."

Debatten om IC4 er igen blusset op, fordi DSB har taget togene ud af drift på ubestemt tid. Det er sket, efter et IC4 tog på Fyn d. 7. november bragede over for rødt, fordi dets bremser sad fast.

"Nu er det DSB, der i dag har besluttet, at man vil tage dem ud af drift, fordi der var problemer med at bremse. Altså en temmelig alvorlig defekt, må man sige. Jeg har stor respekt for, at DSB siger, at sikkerheden går forud for alt andet - sådan må det jo være," siger statsministeren.