Kartelsag: Dansk Byggeris formand trækker sig

Tømrermester Martin Skou Heidemann var på orlov fra formandsposten i Dansk Byggeri - nu stopper han helt.
Dansk Byggeri er plaget af en stor kartelsag - det har fået formanden til at trække sig.
Dansk Byggeri er plaget af en stor kartelsag - det har fået formanden til at trække sig. Foto: Colourbox/free

Arbejdsgiver- og brancheorganisationen Dansk Byggeri skal have ny formand. Det skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Organisationens formand siden april sidste år, tømrermester Martin Skou Heidemann, har valgt at trække sig.

Det sker som en konsekvens af, at hans virksomhed Skou Gruppen A/S fortsat er sigtet for overtrædelse af konkurrenceloven i forbindelse med det såkaldte københavnske byggekartel.

Da Skou Gruppen blev sigtet i oktober sidste år, valgte Martin Skou at søge orlov fra formandsposten i Dansk Byggeri indtil sagens afslutning.

Han har, siden han blev sigtet, prøvet at overbevise Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, populært kaldet Bagmandspolitiet, om sin uskyld. Det er ikke lykkedes. Sagen skal derfor formentlig afgøres i retten.

- Jeg har ikke opgivet håbet om, at Bagmandspolitiet indser, at der ikke er nogen sag, og at man derfor dropper sigtelsen. Jeg har i det mindste ikke fået at vide, at den såkaldte dialog er afsluttet.

- Men tiden går, og Dansk Byggeri kan ikke være tjent med at have en formand på orlov på ubestemt tid.

- Jeg havde givet mig selv en frist til udgangen af januar, fordi jeg troede, at det blot ville være en formssag at få overbevist Bagmandspolitiet om, at de ikke har en sag, siger Martin Skou til Licitationen.

Han understreger, at det er hans personlige beslutning at trække sig som formand.

Martin Skou orienterede tirsdag eftermiddag Dansk Byggeris bestyrelse om beslutningen og takkede i den anledning bestyrelse og sekretariat for en fin håndtering af sagen.

Dansk Byggeris næstformand Claus Bering fortsætter ifølge Licitationen som konstitueret formand frem til Dansk Byggeris ordinære repræsentantskabsmøde i april.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.