Karsten Hønge: Send en bulldozer gennem dagpengesystemet
Ifølge Karsten Hønge er mængden af dagpengeregler blevet alt, alt for stor. (Foto: Arkiv: Sara Gangsted/Scanpix.)
Demonstration sætter spot på de mange dagpengeregler. SF klar til at skrotte hele systemet og begynde forfra.

Dagpengesystemet er blevet så indviklet og bureaukratisk, at der kun er én ting at gøre: Skrot det hele og begynd forfra.

Så kontant var meldingen fra SF's beskæftigelsesordfører Karsten Hønge, da en protest mod mængden af dagpengeregler tirsdag rullede gennem Københavns gader og ind til Christiansborg, hvor en række politikere tog imod.

Min A-kasse stod bag aktionen. Reglerne fylder hele 29.231 sider. A-kasserne havde printet dem og rullet dem ud. Rullen af papir, som var ni kilometer lang, blev trukket gennem gaderne.

Her trækker Karsten Hønge og Leif Lahn Jensen rullen med dagpengeregler. Da dagen begyndte vejede den 400 kg.

Det gjorde indtryk på Karsten Hønge.

- Den her rulle er et fysisk bevis på den mistillid, som systemet møder borgerne med. Alle de mennesker, der vil have et arbejde, bliver mødt med en rulle af bestemmelser, hvor de bliver kontrolleret i hoved og røv i stedet for, at at du bliver hjulpet videre i arbejde. Jeg tror, det kunne være en god idé at sende en bulldozer igennem det hele, sagde Karsten Hønge.

Rullen voksede også, da I sad regering. Hvorfor gjorde I ikke noget den gang?

- Det var ikke os, der havde startnøglerne til den bulldozer, der skulle køres igennem dette system. SF havde ikke en størrelse, der gjorde, vi kunne komme igennem med det. Det må vi erkende, lød fra fra Karsten Hønge.

Tidligere har Liberal Alliance også været ude med et forslag om at skrotte alle regler. Socialdemokraternes beskæftigelsesordfører Leif Lahn Jensen dukkede også op til demonstrationen. 

- I har ret. Den en for stor. Den er for lang, sagde han om rullen med regler.

- Men du var med til at gøre rullen længere, da du sad i regering?

- Det anerkender jeg. Det hjælper heller ikke noget bare at give andre skylden, når man selv har været en del af det. Stort set alle politikere har været med til at gøre den her større, det er bare ikke så nemt. Men punkt nummer et er at anerkende, at vi alle har været en del af det, sagde Leif Lahn Jensen.

Han mener, dog, at det vil være for drastisk at droppe alle regler.

- I den lange rulle er der også mange, der er sikret en form for rettigheder. Hvis vi smider den og starter forfra, så er deres rettigheder også mistet. Men vi er nødt til at tage en snak om hvordan vi gør rullen mindre, sagde han.

via Listen To News