K: Regeringen er dybt nede i vores lommer
Regeringen kommer til at mangle penge til at finansiere løfter på sundhedsområdet, fordi cigaretter ikke stiger så meget som lanceret, påpeger De Konservative. Foto: Colourbox
Nye afgifter på cigaretter, sodavand, varme og usunde fødevarer vil gøre det dyrere at være dansker, og det går ud over væksten, siger K.

Det bliver dyrere at være dansker, og det går ud over væksten.

Det mener De Konservative, der tager afstand fra regeringens afgifter på bl.a. cigaretter, øl, sodavand og usunde fødevarer.

"Samlet set er der rigtig mange afgifter og skatter, der stiger. Vi har i forvejen et af verdens højeste skattetryk, og hvis vi skal have mere vækst, så er det ikke vejen frem at gøre det dyrere at være dansker og drive virksomhed," siger sundhedsordfører Benedikte Kiær (K) til Newspaq.

De nye afgifter, der er en del af finansloven for 2012, betyder bl.a., at en pakke cigaretter stiger med 3 kroner, en halv liter sodavand stiger med 50 øre, og en hel kasse øl stiger 7 kroner. Derudover bliver vin fremover 3,5 kroner dyrere per flaske, mens 100 gram chokolade stiger med 50 øre.

"Men også afgifterne på energi og varme i den enkelte bolig stiger. Det er en rigtig, rigtig dårlig ide at gøre det dyrere at være dansker. Det er gift for væksten," siger Benedikte Kiær.

Samtidig påpeger hun, at regeringen kommer til at mangle penge, fordi den havde lagt op til, at en pakke cigaretter skulle stige med ti kroner og ikke som nu 3 kroner.

"Nu har vi ikke set beregningerne, men de må komme til at mangle penge til at finansiere alle de løfter, de gav på sundhedsområdet inden valget," siger Benedikte Kiær.