K og DF: Nu er vi ude af finansloven
Kristian Thulesen Dahl mener, at finansministeren har smidt de borgerlige partier på porten. Foto: www.danskfolkeparti.dk
De borgerlige må efter ti år for bordenden erkende, at de ikke længere deltager i forhandlingerne om den samlede finanslov.

De Konservative og Dansk Folkeparti er helt færdige med at forhandle om statens husholdningsregnskab, finansloven.

Sådan lyder det fra partiernes finansordførere efter dagens rammeaftale om finansloven mellem regeringen og Enhedslisten, som hæver skatter og afgifter for fem milliarder. Hertil kommer 400 millioner i afgift på trykte reklamer.

"Vi har været meget skeptiske, og vi har heller ikke modtaget imødekommelse fra finansministeren om, at forhandlingerne vil gå vores vej, så jeg tror ikke, der bliver flere forhandlingerne med os," siger Mike Legarth (K) til Newspaq.

Samme melding kommer fra Kristian Thulesen Dahl.

"Det tyder på, at vi nu er helt ude af billedet i forhold til finansloven 2012. Og at det som finansminister Bjarne Corydon kom til at sige i folketingsdebatten om finansloven, det i virkeligheden var rigtigt. Nemlig, at han anså det for formålsløst at fortsætte forhandlingerne med Dansk Folkeparti og Venstre," siger han til Newspaq.

Begge partier vil nu overveje om de skal stemme for finansloven eller ej. Mens Konservative læner mod et ja, så står begge muligheder stadig åbent for DF.

"Det er kommet som en overraskelse for os, at vi har været til ét møde om finansloven, og så har der ikke været forhandlinger i øvrigt. Og heller ingen orientering om, at vi er blevet smidt ud af forhandlingerne. Så det her er kommet meget pludseligt for os," siger Kristian Thulesen Dahl.

Begge partier er dybt uenige i indholdet i dagens aftale om at øge skatter og afgifter.

"Det er en kendt sag, at når man gør det dyrere at være dansker, så har den helt almindelige dansker færre penge i pungen, når måneden er ved at rinde ud. Og det sparker i hvert fald ikke gang i vækst eller skaber opsving," konstaterer Mike Legarth.

Forhandlingerne om finansloven forventes afsluttet næste søndag.

via Listen To News