K: Kulegravning spilder skattekroner
De Konservatives finansordfører Mike Legarth kalder ny aftale om at kulegrave finanskrisen for "spild af penge". Foto: Konservative
Regeringen og Enhedslisten er enige om at undersøge årsager til finanskrisen. Men De Konservative kalder det spild af penge.

"Det er spild af penge".

Sådan lyder årsagen til, at De Konservative ikke vil være med til en ny aftale om at kulegrave finanskrisen og sætte ekstra ind mod økonomisk kriminalitet.

"Bare at bruge penge på en undersøgelse, der tager tid og koster penge, men som er unødvendig, vil vi ikke være med til," siger finansordfører Mike Legarth til Newspaq.

Kritikken kommer efter, at regeringen og Enhedslisten sent fredag blev enige om at sætte ni millioner kroner af til at finde årsager til krisen.

"Det er unødvendigt, fordi alle har forholdt sig til det løbende. Vismændene og tænketanke har løbende forholdt sig til, hvad man skal gøre," fortæller finansordføren og forsikrer, at den tidligere regering har givet "den rigtige medicin".

De Konservative vil heller ikke være med til at opruste kampen mod økonomisk kriminalitet.

"Vi var i løbende dialog med politiet, om de havde de nødvendige midler til at undersøge økonomisk kriminalitet. Alle de personer, som skulle ansættes og alle de enheder, der skulle etableres, de er blevet det," forklarer Mike Legarth.

Udvalget vil bestå af seks uafhængige eksperter samt repræsentanter fra Nationalbanken, Finanstilsynet, Finansministeriet, Økonomi- og Indenrigsministeriet samt Erhvervs- og Vækstministeriet. Udvalget afrapporterer til erhvervs- og vækstministeren i 2012.