Jysk erhvervsskole om MC-kursus: Det er ikke AMU-fup

Arbejdsliv
'Køreteknik for to- og trehjulede køretøjer' hedder AMU-kurset, som er målrettet postansatte på knallert eller elcykel. Men for at deltage i kurset, skal man have motorcykelkørekort. (Foto: Foto: Colourbox)

Et køreteknisk kursus for motorcyklister har bragt erhvervsskolen Tradium i fedtefadet. Læs direktørens forklaring her.

Et køreteknisk kursus for motorcyklister har vakt undren og fået myndighederne til at trække det gule kort over for erhvervsskolen Tradium i Randers.

Kurset er nemlig udbudt som offentligt betalt efteruddannelse, selv om det tilsyneladende er identisk med det almindelige køretekniske kursus, som MC-entusiaster kan købe for 2.600 kr.

LÆS OGSÅ: MC-ræs for AMU-støttekroner: Rabat på 2.400,-

Tradiums administrerende direktør Tage Andersen afviser dog, at skolen prøver at kamuflere et almindeligt køreteknisk kursus for MC-entusiaster som et erhvervsrelevant AMU-kursus.

- Grunden til det særlige fokus er naturligvis, at der for år tilbage var nogen skoler, der kom til at hæve nogen bevillinger, som de ikke skulle have gjort. Men der er slet ikke mistanke om, at vi hæver uberettigede midler på den måde, siger han.

Lige lovlig frisk annoncering

Tradium udbyder seks AMU-kurser fra april til juli, som finder sted på det køretekniske anlæg Ring Djursland på nøjagtig samme datoer, som det almindelige køretekniske MC-kursus.

Jeres almindelige kursus køreteknik for MC og AMU-kurset ligner meget hinanden og afholdes samme datoer. Er det det samme?

- Nej, der er ikke tale om det samme kursus. Det er faktisk to forskellige grupper, som holdes adskilt, men kurserne afholdes parallelt, fordi vi så kan blokere det køretekniske anlæg på de dage, siger han.

Ifølge Tage Andersen er det alene annonceringen af kurserne, som blandt andet foregik i 'Motorbladet' og på en motorcykelklubs hjemmeside, den har været gal med.

- Det er måske en lige lovlig frisk annoncering, men der er ikke foregået noget ulovligt.

- Vi kan godt se, at den annonce, vi fik lavet, ikke var helt heldig, fordi man kan blive forvirret over, om man skal tilmelde sig AMU eller selv betale. Det er vi ved at udrede nu og henvender os konkret til dem, der har tilmeldt sig kurset for at sikre, at alt foregår efter bogen, siger han.

Har I fået mange tilmeldinger?

- Ja, vi har faktisk fået pænt mange tilmeldninger og er nu ved at undesrøge deres baggrund for at se, om de er tilskudsberettigede eller ej. Det skal jo leve op til formålet om at styrke den erhvervsfaglige tilknytning, siger Tage Andersen.

LÆS OGSÅ: Din lokale handelsskole snyder med AMU-penge

Det her kursusmål er målrettet postarbejdere, der skal køre knallert og el-drevet ladcykel, men man skal have MC-kørekort for at deltage. Udelukker det ikke på forhånd de fleste af dem, det handler om?

- Jo, men ser du, det er faktisk en positiv gevinst ved, at ministeriet kigger os over skulderen, som vi jo bestemt ikke har noget imod. Så opdager man jo også, hvis der er nogen kursusmål, som trænger til at blive moderniseret. Og det er måske i høj grad tilfældet her, siger han.

Men ud fra en snusfornuftig tankegang er det vel ikke smart at stille krav om motorcykelkørekort på et kursus, der er tiltænkt folk, der kører postknallert?

- Jo, men du skal jo se det i lyset af, at vi står i forbindelse med organisationer og myndigheder, og der er tusindvis af amu-kurser, så det er altså svært at holde det hele helt ajour, siger han.

LÆS OGSÅ: Sådan har AMU-skolerne svindlet

Men I har jo stadig tænkt jer at afholde det her kursus seks gange i år. Er det ikke bare en smart fidus betalt af skatteborgerne?

- Nej. Hvad vi laver, bliver nøje revideret og set efter i sømmene. Så vi kan ikke lave nogen smarte forretninger, og det har vi heller ingen intentioner om. Vi er en seriøst arbejdende halvoffentlig institution. Nogen kan være så heldige i kraft af deres faglige tilknytning at komme på et billigt kursus, og resten må betale ved kasse et, sådan er det, siger Tage Andersen.

Her kan du se annoncen for Tradiums MC-kursus.

Nyheder

Ældre ægtepar for vild

i en uge:

Levede af bær og

muddervand