37-årige Jason Davidsen fra Esbjerg arbejder 14 dage ad gangen på en havmøllepark 90 km sydvest for hjembyen.
Her er han 'service leader', og en af hans arbejdsopgaver er at udskifte møllernes tønder med nødrationer, soveposer, termounderlag, nødblus, radioudstyr og andre fornødenheder, som er placeret i møllerne i tilfælde af, at serviceteknikerne ikke kan komme tilbage til hovedplatformen, hvis der er dårligt vejr eller andre udfordringer.
En dag fik Jason Davidsen en idé til, hvordan man kan udnytte den mad, som ikke når at blive fortæret. Det drejer sig om frysetørret retter med blandt andet ris med kylling og karry og kebabmix.
- Jeg sad i en pause og googlede ’De Hjemløses Venner’. Mange hjemløse har et stramt liv, og jeg fik den idé, at min virksomhed, Vattenfall, kunne donere det overskydende mad og drikke til organisationen, fortæller han til Avisen.dk.
Virksomheden med på idéen
Vattenfalls ledelse var helt med på idéen, og hjemløse-organisationen har nu modtaget 3.500 måltider og 2.500 liter vand. Nu er det op til De Hjemløses Venner at distribuere donationerne ud til de hjemløse og socialt udsatte borgere i Esbjerg.
Det ligger Jason Davidsen meget på sinde at få gjort op med madspild. Samtidig understreger han, at intet af det mad, der bliver doneret, har overskredet udløbsdatoen.
Da De Hjemløses Venner hørte om den enorme donation gjorde de store øjne, fortæller Jason Davidsen.
- De blev meget overraskede over mængden, men de ville meget gerne tag imod det, siger han.
Er givet med et specielt hjerte
Den 37-årige esbjergenser har længe følt, at der kunne gøres mere for de hjemløse i Danmark. Han har fulgt med i DR-programmet ’52 dage som hjemløs’, hvor man følger det hårde liv blandt hjemløse i København. Det gjorde indtryk, fortæller han.
- Jeg er sikker på, at donationen når ud til nogle, der har hårdt brug for det, siger Jason Davidsen.
Hos De Hjemløses Venner er man meget taknemmelig.
- Der er heldigvis mange mennesker, der giver et bidrag til de socialt udsatte, men denne donation er givet med et helt specielt hjerte samtidig med, at idémanden har tænkt over probematikken med madspild, fortæller Ingelise Wenzel fra De Hjemløses Venner til JydskeVestkysten.