Masseslagsmål i København: Hjemløs slået ned
Romaer og danske hjemløse var mandag aften involveret i et voldsomt slagsmål i København. Politiet har anholdt en mand med udenlandsk baggrund. Foto: Nils Meilvang/Scanpix
Romaer og danske hjemløse var mandag aften involveret i et voldsomt slagsmål i København. Politiet har anholdt en mand med udenlandsk baggrund.

Mandag aften ved 19-tiden rykkede Københavns Politi ud til et stort slagsmål på Christianshavns Torv i København mellem en gruppe romaer og danske hjemløse.

Det skriver Ekstra Bladet.

Avisen er kommet i besiddelse af en video, der viser, hvordan en hjemløs to gange bliver slået i hovedet med en flaske.

Københavns Politi bekræfter, at der har været optøjer på stedet, og de har nu anholdt en udenlandsk mand og sigtet ham efter straffelovens paragraf 244 - den milde voldsparagraf. 

Politiets efterforskere skal nu gennemgå overvågningsmateriale for at finde ud af, hvad der præcis er foregået på stedet.  

Marlene Malle Granild, næstformand i foreningen ’Hjemløse for hjemløse’, har optaget videoen. Hun var i gang med en fredelig demonstration for hjemløse, da tumulten startede.

- I den anden ende af torvet står der fire romaer. Det gør de tit. Vi bad dem om at slukke deres musik tre-fire gange, men pludseligt opstår der tumult. Det gik bare stærkt, og pludseligt går de løs på hinanden, siger Marlene Malle Granild til Ekstra Bladet.

Det voldsomme slagsmål er det seneste i rækken af kontroverser mellem romaer og danske hjemløse.

Berlingske kunne forleden fortælle, hvordan hjemløse i København er blevet opkrævet beskyttelsespenge for at overnatte på gaden. Avisen skrev, hvordan hjemløse André Christensen en nat var blevet vækket og afkrævet 500 kroner fra tre romaer.