Italiens økonomi på rette kurs

Renten på italienske statsobligationer er faldet til 3,25 procent. Det er en halvering i forhold til november.
På ganske kort tid er det lykkes Mario Monti at få gennemført en heftig spareplan. I dag blev renten på italienske statsobligationer halveret.
På ganske kort tid er det lykkes Mario Monti at få gennemført en heftig spareplan. I dag blev renten på italienske statsobligationer halveret. Foto: ANDREW MEDICHINI / POLFOTO

For under en uge siden fik Italiens nye premierminister Mario Monti gennemført en barsk spareplan, der skal indbringe landet 247 milliarder kroner.

Og det ser ud til, at investorerne har fået ny tillid til støvlelandet. I hvert fald er renten på italienske statsobligationer med løbetid på seks måneder faldet fra 6,5 procent til 3,25 procent.

Det skriver BBC.

Faldet skal ses i forhold til november måned, hvor renten på visse italienske statsobligationer rundede de kritiske syv procent, hvilket i realiteten tvang Silvio Berlusconi fra magten.

Allerede få dage efter Mario Monti kom til magten faldt renten en smule, og den tendens ser altså ud til at fortsætte.

I løbet af de næste måneder vil de for alvor kunne ses om investorerne har fået ny tiltro til det gældsplagede land, når Italien skal forny statsobligationer for 160 milliarder euro.

Kilde: BBC

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.