Internationale skoler bliver mere populære
Flere forældre melder deres børn ind på internationale skoler landet over.

Stadig flere elever blive mødt med et "wellcome" på første skoledag. Landets internationale grundskoler oplever nemlig en stigning i antallet af elever.

Hos de fem af landets 22 internationale skoler, som Ritzau har talt med, er tendensen klar: Antallet af elever stiger år for år.

På Copenhagen International School i Hellerup har efterspørgslen været så stor, at man har valgt at åbne en afdeling på Østerbro i København.

- Vi har som skole haft ret store ventelisteproblemer siden 2007 og frem. Men med den nye skole er vi gået fra under 600 til omkring 800 elever på halvandet år, siger Thomas Nielsen, der er optagelsesansvarlig på Copenhagen International School.

På de internationale skoler foregår størstedelen af undervisningen på et andet sprog end dansk.

Det er dog ikke kun i København, at efterspørgslen stiger. Også i Esbjerg og Aalborg melder man om stigende interesse og øget elevtal.

- Efterspørgslen på internationale skolepladser er klart stigende, siger Ebbe Forsberg, der er sekretariatschef hos Danmarks Privatskoleforening, som repræsenterer størstedelen af landets internationale skoler.

Hos Dansk Industri er man da heller ikke i tvivl om vigtigheden af gode internationale skoler, hvis Danmark skal kunne konkurrere om udenlandsk arbejdskraft.

- Undersøgelser har vist, at skoler har meget stor betydning for, hvorvidt udlændinge vælger at komme til Danmark. Vi skal kunne tilbyde nogle gode og ordentlige skoler til deres børn, fordi hvis vi ikke er skarpe på det, vælger udlændingene simpelthen Danmark fra, siger Claus Aastrup Seidelin, der er arbejdsmarkedskonsulent hos Dansk Industri.

Ifølge ham vil efterspørgslen kun stige de kommende år, fordi der fortsat vil komme flere og flere højtuddannede udlændinge til Danmark.

/ritzau/