Hvert fjerde barn udsættes for mobilmobning

En ny undersøgelse fra Telia viser, at hvert fjerde barn modtager mobbe-sms'er.
Hvert fjerde barn oplever mobil-mobning
Hvert fjerde barn oplever mobil-mobning Foto: www.colourbox.com

Mobning er for længst rykket ud af skolegården og følger nu børn og teenagere i alle døgnets timer.

Ifølge en ny undersøgelse, som Sermo Analyse har lavet for Telia, har hvert fjerde danske barn mellem 8 og 15 år modtaget sms-beskeder med mobbende indhold, der kan være ødelæggende for selvværdet.

Ifølge undersøgelsen har 75 procent af de adspurgte forældre til børn mellem 8 og 15 år talt med deres børn om mobilmobning, og 54 procent af forældrene er bekymrede for, om deres børn vil blive udsat for mobilmobning.

Undersøgelsen viser samtidig, at en fjerdeldel af de adspurgte forældres børn rent faktisk har været udsat for mobilmobning.

"Den gode nyhed i de barske tal er, at tre ud af fire forældre har talt med deres børn om mobilmobning. Samtale og voksenansvar er nødvendigt for at uddanne børn i, hvad mobning gør ved deres kammerater, og hvordan børnene kan håndtere mobning," siger Telias administerende direktør i Danmark, Jesper Brøckner.

Telia er medinitiativtager til kampagnen "Go mobilstil", som hele telebranchen står bag, og som gennem spil og en tegneserie giver børn, forældre og lærere inspiration til at undgå mobilmobning.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.