Hjemmehjælper i opråb: Må servere aftensmad klokken 15.15

Borgerne får det da bestemt ikke bedre af at ligge i en seng fra klokken 19 til næste morgen, siger hjemmehjælper.
Den nye borgmester i Hillerød, Kirsten Jensen (S), kan i Hillerød Posten læse, hvordan hjemmehjælpere fortæller om pressede forhold i hjemmeplejen.
Den nye borgmester i Hillerød, Kirsten Jensen (S), kan i Hillerød Posten læse, hvordan hjemmehjælpere fortæller om pressede forhold i hjemmeplejen. Foto: Socialdemokratiet

Ifølge hjemmehjælper Kirsten Nielsen er forholdene i hjemmeplejen i Hillerød Kommune kun blevet værre, siden hun begyndte for fire år siden.

I et opråb til kommunens politikere og den kommende borgmester, Kirsten Jensen (S), i Hillerød Posten fortæller hun, at der bliver mindre og mindre tid til pleje. Tiden bliver blandt andet spist op af transport, siger hun.

Og så er aftenvagtens start blevet flyttet fra 15.30 til 15.00 - for at spare en halv times nattillæg. Det betyder, at borgerne får besøg en halv time tidligere, når de skal lægges i seng eller have aftensmad.

Kirsten Nielsens opgave kan således være at servere varm aftensmad til borgeren allerede klokken 15.15. Samtidig er det nødvendigt, at putte borgere i seng klokken 19, fordi der ikke er tid til flere besøg, fortæller hun til avisen:

- Borgerne får det da bestemt ikke bedre af at ligge i en seng fra klokken 19 til næste morgen. Og når nogle siger, 'jeg skal da ikke have mad allerede nu', så er der bare ikke noget at gøre. Forståelsen for, at vi da ikke kan give folk aftensmad klokken 15, er der ikke længere. Tænk, at vi kan behandle borgerne sådan. Det er uværdigt, siger Kirsten Nielsen.

Ledelse: Vi har hørt om det

Ifølge afdelingschef for Ældre og Sundhed i Hillerød Kommune, Hella Obel, er det uacceptabelt, at borgere lægges i seng klokken 19.15 eller får aftensmad klokken 15.15:

- Vi har hørt om disse tilfælde, men også at de ligger tilbage i tiden. Så noget af det arbejde, der foregår nu, er med til at sikre, at det ikke sker igen. Vi skal sikre, at borgerne får mad, når det giver mening, og bliver puttet i seng, når det giver mening, siger hun til Hillerød Posten, og tilføjer:

- Hvis en medarbejder oplever dette, håber vi, hun vil gå tilbage til planlæggeren og sige, at der er sket en fejl. Der skal gøres noget ved det, frem for at fejlen sker.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.