Her er oppositionens hemmelige plan
Oppositionen har en plan. Samuelsen skal være fræk, Løkke skal tage de store linjer. Foto: Jens Dige / POLFOTO
Nu har VKO og LA fordelt opgaverne.

De har færdigslikket sårene efter tabet af regeringsmagten, og nu er de klar til kamp.

På hemmelige møder har lederne af de nye oppositionspartier fordelt rollerne og lagt strategien for, hvordan Helle Thorning-Schmidt og co. skal have tæsk. Det erfarer Newspaq fra kilder i oppositionens top.

"I den borgerlige gruppe har vi talt meget åbent om arbejdsdelingen, så vi rammer vælgerne bedst muligt samtidig stresser regeringen mest," fortæller et ledelsesmedlem fra oppositionen.

Arbejdsdelingen er ganske enkel: Venstre skal banke løs på Helle og hendes ministre i de store sager om tab arbejdspladser, konkurrenceduelighed og Danmarks overordnede økonomi.

Dansk Folkeparti har fået en anden rolle. "De tager sig af de personbårne sager og holder dem i kog som eksempelvis Ole Sohns Moskva-penge, eller sagen om Henrik Sass Larsen," forklarer en central kilde.

Liberal Alliance skal sætte alle spørgsmål helt på spidsen; de skal skarpvinkle samtlige problemer og være de flabede, de provokerende i klassen.

De Konservatives rolle bliver i første omgang ikke synderligt aktive, fortæller en kilde fra Venstre.

"Konservative er ganske enkelt nødt til at finde deres egne ben, inden de for alvor kan blive en del af den samlede opposition. Partiet er nødt til at redefinere sig selv, før de kan yde en stor indsats," lyder det.

I dagens spørgetime i Folketinget kunne man se, at strategien allerede er begyndt at manifestere sig. Mens Venstre hamrede løs på spørgsmålet om tabte arbejdspladser på grund af nye miljøafgifter, koncentrerede Dansk Folkepartis medlemmer sig om spørgsmålet om fattige Carina, der alligevel ikke var helt så fattig.

faktaboks

Rollefordelingen:

Venstre: Skal banke løs på regeringen i de store og overordnede sager.

Dansk Folkeparti: Skal tage sig af de personbårne sager som Ole Sohn

Liberal Alliance: Skal sætte alle spørgsmål helt på spidsen og være de flabede

Konservative: Skal først finde sin egen profil