Her er de rødes køreplan for finansloven
Bjarne Corydon vil - hvis alt går efter planen - søndag indgå et finanslovsforlig for 2012. Foto: Miriam Dalsgaard / POLFOTO
Søndag ventes den endelige finanslov at falde på plads. Læs her hvad der sker indtil da.

Regeringen må efter 40 dage ved magten fremsætter de borgerliges tilbagetrækningsreform i Folketinget, den må svare på spørgsmål om en formodet vildfaren departementschef og kæmper med både dårlige meningsmålinger og uduelige IC4-tog.

Samtidig ruller den røde regerings første finanslovsforhandlinger.

Her får du et overblik over, hvordan de kommende dage ruller af stablen.

- Tirsdag eller onsdag ventes en politiaftale at falde på plads i Justitsministeriet. Der er tale om en fireårig aftale frem til 2015. Aftalen vil bl.a. indeholde en intensiveret bande- og rockerindsats samt forstærket terrorbekæmpelse, har justitsminister Morten Bødskov (S) tidligere udtalt.

- Mandag faldt store dele af de såkaldte satspuljemidler på plads i Socialministeriet. Men før en finanslov kan præsenteres, så skal de sidste brikker falde på plads i Sundhedsministeriet. Her diskuterer forligspartierne (alle partiet undtagen Enhedslisten) fordelingen af et beløb på omkring 200 mio. kr. til en indsats på det psykiatriske område.

- En miljøaftale skal også falde på plads. Det er småt med oplysninger fra kilder tæt på forhandlingerne, men den aftale ventes afsluttet onsdag eller torsdag.

- Enhedslisten har lovet markant bedre forhold for ledige, ligesom beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) har lovet et opgør med de meget omtalte pipfuglekurser, hvor ledige spilder tiden. Det står klart, at de ledige får en hjælpende hånd via finansloven, men det lyder fra forhandlingerne, at De Radikale og Enhedslisten står langt fra hinanden. Aftalen bliver formentlig en af de sidste, som falder på plads.

- Den endelige aftale ventes i hus søndag aften. Hverken før eller siden. Så sent som tirsdag formiddag lovede statsministeren en aftale inden ugens udgang. Det er nemlig kravet, hvis finansloven skal vedtages i Folketinget inden 1. januar 2012.

faktaboks

Disse delaftaler har regeringen fundet opbakning til:

- Rammeaftale, der hæver skatter og afgifter for fem mia. kroner.

- Afgift på trykte reklamer på 400 mio. kroner. Pengene skal gå til at kompensere lavtlønnede, der tjener under 212.000 kr. årlig for de stigende priser. Det betyder cirka 23 kroner efter skat om måneden.

- Boligpakke der fremrykker offentlige investeringer for 5,5 mia. kr. Aftalen vil ifølge regeringen skaffe 5.000 job.

- Indsats mod social dumping til 65 mio. kr.

- Tirsdag klokken 13 faldt en aftale på plads i Justitsministeriet om et farvel til til knivloven og en række andre rets-. værdi- og udlændingepolitiske tiltag. Aftalen indholder bl.a. 36 mio. kr. til en mere fleksibel toldkontrol.