Helle: Vi sætter ind mod stalkere
Helle Thorning-Schmidt til sit ugentlige pressemøde i spejlsalen i Statsministeriet. Foto: Jens Dresling / POLFOTO
På sit ugentlige pressemøde fortalte statsministeren, at regeringen nu er klar med ekstra hjælp til mennesker, som bliver forfulgt.

Stalkere skal selv forfølges mere.

Det mener den nye regering, som med Helle Thorning-Schmidt (S) i spidsen, søsætter en ny hjælp til danskere, som bliver forfulgt og chikaneret.

"Før var det kun, der hvor personen boede, at man kunne få et forbud mod stalkeren at komme, men med udvidelsen, kan det også gælde, hvor den forfulgte person handler ind eller arbejder," siger Helle Thorning-Schmidt på sit ugentlige pressemøde.

Den nye lov var en blandt ni nye tiltag, som ministrene besluttede på et møde kort før pressemødet. Regeringen vil med den nye lov mod stalking helt konkret øge muligheder for tilhold, opholdsforbud og bortvisning.

Samtidig får politiet bedre muligheder for at overvåge chikane fra for eksempel eks-mænd, forklarer statsministeren, som særligt mener, at kvinder er forfulgt.

"Det kan være en kvinde, som bliver forfulgt at sin eksmand, hvor politiet kommer til at kunne lytte til telefonsamtaler, hvor manden ringer og truer," fortæller Helle Thorning-Schmidt.

Regeringen har 39 nye love klar inden slutningen af november, lyder det fra statsministeren.