Helle Thornings plan møder modstand fra FOA

Dennis Kristensen stikker en kæp i hjulet på 'Fair Løsning'. Hos FOA vil man ikke tvinge folk til at arbejde længere.
Dennis Kristensen er i mod Helle Thornings plan.
Dennis Kristensen er i mod Helle Thornings plan. Foto: FOA

Hvis S og SF ikke frivilligt kan få folk til at arbejde en time mere om ugen, så vil de sætte den generelle arbejdstid op med 'overenskomstmæssige redskaber'. Det vil betyde en forøgelse af normalarbejdstiden. Og det vil FOA ikke være med til.

Dennis Kristensen, formand for FOA, vil nemlig ikke tvinge folk til at arbejde mere ved at hæve den generelle arbejdstid.

"Det er ikke nogen løsning. FOA vil ikke være med til at aftale det i vores overenskomster, og jeg håber sandelig at Folketinget holder fingre væk fra at blande sig i overenskomster.," siger Dennis Kristensen til Newspaq.

Han mener i stedet, at arbejdstiden skal forøges igennem frivillige tiltag, f. eks ved, at deltidsmedarbejdere arbejder en time længere.

"Der er ikke noget perspektiv i, at forhøje den generelle arbejdstid for alle med en time, vi vil i stedet for tænke i gulerødder for dem der har helbredet og lysten til at arbejde længere," siger Dennis Kristensen.

I S og SF's plan for at finde de magiske femten milliarder, der skal forbedre den økonomiske holdbarhed står der:
"I det omfang målsætningen ikke kan realiseres med andre tiltag, er det nødvendigt at øge arbejdstiden med overenskomstmæssige redskaber fx en forøgelse af normalarbejdstiden," står der i 'Fair Løsning 2020.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.