Helle Thorning siger ja til pisk af fattige
Spørgsmålet om, hvad en kontanthjælpsmodtager skal have, er opstået efter en debat mellem LA's Joachim B. Olsen og SF's Özlem Cekic. Førstnævnte synes ikke, der findes fattige i Danmark, mens sidstnænvntes eksempel på en fattig har kostet hendes masser af hån. Foto: Jens Dresling / POLFOTO
En kontanthjælpmodtagers økonomi har sat spørgsmålstegn ved, hvad det vil sige at være fattig.

5.000 kroner i rådighedsbeløb, når alle faste udgifter inklusive smøger og hundeomkostninger er betalt.

Så er man fattig, mener SF's socialordfører Özlem Cekic, men Helle Thorning-Schmidt har ingen holdning til det spørgsmål.

"Jeg kan ikke forholde mig til det konkrete eksempel," forklarer statsministeren. Og hun vil heller ikke svare principielt på, hvad der skal til, før man kan kalde sig fattig.

"Vi arbejder stadigvæk med spørgsmålet, og det er ikke noget, der kommer med i de kommende lovforslag," lyder det fra Thorning-Schmidt på sit pressemøde.

Hun løfter dog sløret for, hvordan den røde regering har i sinde at få folk tilbage på arbejdsmarkedet, hvis de er strandet på kontanthjælp.

"Kan det være sanktioner? - ja, det kan det godt. Kan det være pisk og gulerod? - ja, det kan det godt," siger statsministeren.

Men Helle Thorning-Schmidt vil til gengæld ikke anerkende, at der nødvendigvis er en sammenhæng mellem overførselsindkomsternes størrelse og lysten til at arbejde.