VORES VALG

Helle konfronteret med skattesag i duel

Aftenens store tv-duel blev indledt med dagens historie, hvor B.T. påstår, at Helle Thorning-Schmidt har snydt med sit skattefradrag.
Sådan så de ud, da duellen var slut, de to kandidater til landets bedste taburet.
Sådan så de ud, da duellen var slut, de to kandidater til landets bedste taburet. Foto: Ditte Valente / POLFOTO

Den allerførste dagsorden i aftenens tv-duel mellem Helle Thorning-Schmidt og statsminister Lars Løkke Rasmussen var en kedelig affære for førstnævnte. Nemlig spørgsmålet om den nye skattesag, der har ramt Socialdemokraternes statsministerkandidat i dag.

Værten Johannes Langkilde lagde ud med spørgsmålet:

Ifølge B.T. har du uberettiget fået din mands fradrag i seks år. Det har ifølge avisen givet dig et fradrag på mellem 100.000 og 150.000 kroner. Er det rigtigt, at du har fået det fradrag?

"B.T. har jo længe forfulgt os. Jeg kender ikke nogen, hvis skatteforhold er blevet gennemgået grundigere end min mands og mine. Og ligesom sidste år er der ikke noget at komme efter, vi blev pure frifundet i alle anklager. Jeg ønsker ikke af principielle årsager at gå ind i noget, jeg opfatter som en privat sag. Det eneste jeg kan sige, er, at jeg har ikke og har ikke haft noget udestående med Skat," lød Helle Thorning-Schmidts svar

Under den første skattesag sagde du, at nu var alle oplysninger lagt grundigt frem. Nu er der så kommet en ny skattesag, var de oplysninger lagt åbent frem?

"Skat har behandlet vores skatteforhold grundigere, end mange andre får deres behandlet. Det eneste jeg kan sige er, at jeg har ikke noget udestående med Skat, og jeg har ikke haft noget udestående med Skat. Og så tror jeg ikke, at der kan trækkes mere vod på den sag," forsvarede Thorning-Schmidt sig.

Herefter vendte studieværten Johannes Langkilde sig mod statsminister Lars Løkke Rasmussen

Der er en uge til valget. Er det jer, der har lækket det her?

"Nej, det kan jeg på det skarpeste afvise. Denne her valgkamp er alt for alvorlig til, at det skal handle om personsager. Og det var også derfor, jeg i morges sagde, at jeg har en klar forventning om, at Skattevæsenet vil undersøge det her. Enhver skatteyder skal jo kunne stole på, at ens mellemværende mellem én selv og skattevæsenet er dækket af et fortrolighedsforhold, og jeg synes, det er meget meget alvorligt, at sådan nogle personfølsomme oplysninger pludselig er at læse på forsiden af en avis," svarede Løkke.

Men er denne her sag noget, der gør, du mener, der skal få danskerne til at undlade at stemme på Helle Thorning-Schmidt?

"Jeg har slet ikke nogen kommentar til sagen, ligesom Helle ikke har nogen kommentar til sagen. Jeg synes, det er dybt, dybt alvorligt, at personlige oplysninger havner på forsiden af en avis. Det tager jeg på det skarpeste afstand fra, og jeg sagde allerede i morges, at jeg håber, Skattevæsenet undersøger det her til bunds, og jeg forstår også, at man allerede har sat politiet på sagen," lød ordene fra statsministeren.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.