VORES VALG Helge Adam: Det strider mod al sund fornuft
Helge Adam er i den grad på vippen ved dagens folketingsvalg. Foto: Joachim Adrian / POLFOTO
De Konservative står til at blive halveret. Dermed bliver partiet formentlig mindre end Enhedslisten. Fantastisk, mener Helge Adam.

De første exit polls er indløbet, og de bringer bestemt ikke godt nyt til De Konservative.

Partiets grand old man Helge Adam Møller kan ikke tro sine egne øre og øjne. En måling på DR gør Enhedslisten et mandat større end hans eget parti.

"Det strider mod al sund fornuft. Det kan kun ske i én valgperiode. Det er helt fantastisk og urimeligt, synes jeg. Men de skal da have et tillykke alligevel, hvis det virkelig lykkedes," siger han til Newspaq.

Helge Adam Møller meddelte kort inde i valgkampen, at han valgte at genopstille. Men nu ser det ud til, at han alligevel må indstille karrieren.

I det vestjyske er Helge Adam oppe imod den tidligere kristendemokrat Tove Videbæk. Og vinder De Konservative blot 9, 10 eller 11 mandater, så ser det svært ud for den tidligere elitesoldat.

"Jeg er jo uforbederlig optimist, men chancerne er nok fifty-fifty. Men jeg tror på det selvfølgelig. Nu er der halvanden time til, hvor vælgerne kan nå at sætte nogle krydser, så kan der kommer 300-400 ekstra på Helge Adam Møller," siger han.