Har du dobbelthage? Sådan slipper du af med den
Døjer du med dobbelthage, så få her et par råd til at mindske problemet (Foto: Scanpix)
Er det din hage, der bliver ramt, når du tager lidt på i vægt eller bliver oppustet, så får du her et par tips, der kan mindske problemet.

Du er ikke overvægtig som sådan, men de få ekstra kilo du har, de samler sig på hagen … Kender du problemet?

Det er du ikke ene om. De fleste kvinder har et problemområde, hvor fedtet altid sætter sig og det er ikke, ifølge womenshealthmag.com, udsædvanligt at hagen er der, hvor fedtet samler sig.

LÆS OGSÅ: Guide: Sådan falder du i søvn igen

Doktor Stephen S. Park forklarer, at det ikke er dine fedtceller, der bliver flere af, når du tager på eller taber dig, men størrelsen på dem der forandres:

- Kort sagt, så er det ikke antallet af fedtceller der stiger eller falder, når vi tager på i vægt eller taber os. Det er cellerne i sig selv, der bliver større eller mindre. Det er derfor visse oplever, at de har et problemområde uanset deres vægt. De har simpelthen flere fedtceller i området, end andre har.

Han fortæller, at knoglestruktur og ansigtsform også spiller ind på, om du har tendens til dobbelthage – og nej de ting kan ikke ændres, men du kan godt hjælpe et oppustet hoved til at blive mindre.

LÆS OGSÅ: Sådan kommer du op til træning i morgen

Undgå dehydrering

- Indtag af alkohol, sukker og salt er med til at gøre dit hoved oppustet, siger vægkonsulent og doktor Sue Decotiis.

Den slags madvarer skal du altså være varsom med at indtage i for store mængder, hvis du bøvler med en stor hage, for de binder vandet til din krop. Samtidig med at du skærer ned for det usunde mad, så skal du skrue op for indtaget af vand.

En dehydreret krop vil nemlig holde på vandet, imens den modsat vil være i balance og knap så oppustet, når den får nok væske.

LÆS OGSÅ: Derfor skal du pleje dine veninder

Undgå de mandvarer, du reagerer på

Det behøver ikke at være usunde madvarer, som du reagerer på – der kan også være fødevarer, som er sunde for andre, men upraktisk for dig at spise, fordi du bliver oppustet af dem.

Du kan være følsom overfor eksempelvis gluten eller laktose, eller du kan spise andre ting, der irriterer dit tarmsystem – og folk med irritabel tarmsystem klager ofte over oppustet ansigt, fortæller Sue Decotiis.

Hold derfor øje med, om der er ting i din kost, der gør dig ekstra oppustet og hold lidt igen med det – er det rigtig slemt skal du naturligvis søge professionel hjælp.

via Listen To News