Gul fagforening tilbage i varmen på sosu-skole: Nu kan vi give eleverne nuancerne
- Det giver os den mulighed, vi har efterlyst, nemlig at eleverne får en nuanceret undervisning og et nuanceret billede af, hvad arbejdslivet er, og hvilke foreninger, der kan tilbyde dem hvad, siger Krifa-formand Søren Fibiger Olesen. Foto: Pressefoto Krifa
Krifa må nu igen tale med eleverne på Social- og Sundhedsskolen Fyn. Foreningens repræsentanter blev ellers smidt ud i marts, og det fik Krifa-formanden til at protestere.

Repræsentanter fra Kristelig Fagbevægelse (Krifa) kan nu igen bevæge sig frit rundt på gangene på Social- og Sundhedsskolen Fyn.

Det har skolens bestyrelse besluttet på et ekstraordinært bestyrelsesmøde, skriver Fyens Stiftstidende.

Krifa var ellers blevet bortvist fra skolen i februar med den begrundelse, at bestyrelsesforeningen for social- og sundhedsskolerne anbefalede, at man prioriterede de traditionelle fagforeninger.

- Vi fik en henvendelse fra Krifa, og i bestyrelsen vil vi gerne drøfte de henvendelser, der kommer. På baggrund af det har vi revurderet vores beslutning ud fra plusser og minusser og besluttet, at der fortsat skal være adgang for forskellige organisationer på skolen. For mig er det enden på det, siger bestyrelsesformand på skolen Claus Sørensen til Fyens Stiftstidende.

Beslutningen betyder, at Krifa igen må komme på besøg, så længe foreningens repræsentanter leverer "nøgtern oplysning i relation til uddannelserne", lyder det ifølge Fyens Stiftstidende i en pressemeddelelse fra skolen.

Hos Krifa er formand Søren Fibiger Olesen glad for beslutningen. 

- Det giver os den mulighed, vi har efterlyst, nemlig at eleverne får en nuanceret undervisning og et nuanceret billede af, hvad arbejdslivet er, og hvilke foreninger, der kan tilbyde dem hvad, siger han til Fyens Stiftstidende.

Søren Fibiger Olesen kaldte det "et demokratisk problem", da Krifa-repræsentanterne blev bortvist. Nu håber han, at beslutningen kan være med til at åbne dørene andre steder, hvor fagforeningen ikke er velkommen.