Blogindlæg EL-profil: Godt med selvkritik Mette – men hvad vil du gøre?
(Foto: )

Finn Sørensen sidder i folketinget for Enhedslisten og er arbejdsmarkeds- og kommunalordfører. Han er også medlem af Europaudvalget, hvor han er ordfører om EU´s social og arbejdsmarkedspolitik. Han er tidligere næstformand i 3F Industri og Service, og gennem mange år formand for Bryggeriarbejdernes Fagforening i København.

METTE FREDERIKSEN HAR brugt mange kræfter på Socialdemokratiets kongres til at lægge afstand til den politik hun selv stod for i RSSF-regeringen. Vi er ikke ”kommet i mål” med dagpengene. Vi har et problem med forhøjelserne af pensionsalderen. Der skal rettes op på reformen af førtidspension, det samme med velfærden, og der skal i hvert fald ikke stå i hendes regeringsgrundlag, at den borgerlige økonomiske politik videreføres.

DET ER JO GODT med selverkendelse og selvkritik. Men jeg giver ikke meget for det, før hun kommer med noget konkret. Hun glemmer også at fortælle, at hun og hendes parti på de fleste punkter – dagpenge, pensionsalder, efterløn, førtidspension og sygedagpenge - har bundet sig i forlig, som betyder, at de borgerlige partier har fået vetoret imod forbedringer.

Det er nok der, skoen trykker. For indtil nu har hun ikke villet bryde ud af de forlig.

HØR HENDES UDMELDING om førtidspension. Hun er rigtig ked af det, hun indrømmer, der er noget galt, og at det ”ikke var meningen” at syge mennesker skulle rammes så hårdt (Hun blev ellers advaret!). Det er rigtig godt, og mange af dem, der bliver ramt, vil blive glade for den melding. Men hun vil åbenbart først gøre noget ved det efter valget, for det skal være hende selv, der retter op på det!

Og hvad vil hun konkret gøre. Hvorfor bakker hun ikke her og nu op om de gode krav, som fagforeningerne bag ”Værdig Reform” har stillet. Det kunne øget presset på beskæftigelsesministeren i den evalueringsproces, der er i gang. Men det er nok samme årsag: Hun ved, at Venstre vil blokere, så det må vi gemme til efter valget.

MEN HVAD SÅ MED de udsatte børn, dem banker hendes hjerte jo varmt for. Og tak for det. Men åbenbart ikke så varmt, at hun vil forpligte sig til at afskaffe kontanthjælpsloft, 225 timers-regel og integrationsydelse. Her er ellers et punkt, hvor de borgerlige ikke har vetoret, og resten af oppositionen, selv de Radikale, er klar til at stemme for.

Hun er selv enig i, at fattigdomsydelserne er dybt skadelige, og kun fører til flere fattige, ikke mindst flere fattige børn. Men nej, de er åbenbart ikke udsatte nok, de må vente til en ”ydelseskommission” har tænkt over det. Hendes hjerte banker åbenbart ikke så varmt for børn, der af den ene eller anden grund ikke har været så længe i Danmark, eller som lever i familier, hvor 1.500 kr. mere om måneden, ville gøre en stor forskel.

Mange kommentatorer mener, at Mette Frederiksen har drejet socialdemokratiet til venstre, når det gælder velfærd og socialpolitik, men til højre, når det gælder udlændingepolitik. Det sidste er rigtigt. Det første er ”spin” og varm luft, indtil hun kommer med noget konkret.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

via Listen To News