Fyret under graviditet: Handicaphjælper får stor erstatning
Gravid kvinde fyret uden varsel. Det giver hende erstatning på 150.000 kroner fra sin gamle arbejdsgiver BPA Service. Foto: Casper Christoffersen/Scanpix
En kvindelig handicapmedhjælper blev gravid og fik en fyreseddel. Hun får nu 150.000 kroner i erstatning.

At fyre en medarbejder under graviditet kan koste dyrt.  

Knap 150.000 kroner får en kvindelig handicapmedhjælper fra Farsø nu i erstatning, fordi hun blev fyret under sin graviditet. 

Det skriver Nordjyske.

Vestre Landsret har stadfæstet dommen fra Retten i Hjørring, der betyder at virkarbureauet BPA Service skal betale 146.972 kroner i erstatning til kvinden for uberettiget fyring. Dertil skal bureauet betale sagens omkostninger på 67.000 kroner til kvindens fagforening FOA.

Fra ansat til fyret

Kvinden blev i 2013 ansat som en del af et team på fire handicapmedhjælpere af firmaet bureauet BPA Service, der skulle hjælpe en handicappet kvinde. 

2. januar 2014 fortalte kvinden til den handicappede, at hun var gravid. Fem dage senere fik hun en fyreseddel fra BPA Service.

Efter sagen blev anlagt, kom det frem, at kvinden ikke var en holdspiller og passede ind i teamet. Sågar at de tre andre havde truet med at sige op, så længe hun blev, ifølge BPA Service. 

Men BPA Service havde hverken antydet mundtligt eller skriftligt overfor kvinden, at der var problemer, og de havde samtidigt ikke havde overholdet retningslinjer for handicapmedhjælper job, som Aalborg Kommune ellers har udarbejdet.

Det betød, at både byretten og landsretten fandt, at BPA Service ikke kunne bevise, at graviditeten ikke havde indflydelse på fyringen.