Ernæringsassistent Ulla Arneborg blev bortvist for tyveri sidste år i december for at tage en bolle og spise den på vej ud til bilen.
Det skriver Kost & Ernæringsforbundets fagblad.
Arbejdspladsen havde ingen skrevne regler om maden på arbejdspladsen, og det var normalt og accepteret at tage mad fra køkkenet med sig til frokost i kaffestuen, både blandt medarbejdere og ledelse, forklarer Ulla Arneborg til Kost & Ernæringsforbundets fagblad.
Ulla Arneborg og en kollega havde lavet dejen for at eksperimentere med, hvordan de boller, der sendes ud på plejehjemscafeerne, kunne hæve bedre.
Derefter havde Ulla Arneborg bagt en lille dej-rest, så hun og kollegaen kunne dele bollen til frokost. Det glemte de, så hun tog den med, da hun efter en travl torsdag gik hjem.
Men en time inde i sin arbejdsdag om mandagen blev hun kaldt til møde med sin øverste leder, en anden mellemleder og tillidsrepræsentanten. Her fik hun at vide, at en mellemleder, der ikke var til stede, havde set hende tage et brød med hjem fra arbejde.
- Jeg blev forbavset og forvirret, men forklarede, at det var en bolle, som jeg og en kollega havde bagt for at teste dejens hæveevne, fortæller Ulla Arneborg til Kost & Ernæringsforbundet.
Ledelsen fastholdt, at det var et brød. Og selv efter kollegaen bekræftede, der var tale om en bolle, blev Ulla Arneborg bortvist på grund af tyveri.
Efter det fik hun hjælp af sin fagforening Kost & Ernæringsforbundet, der med en advokat fik bortvisningen og tyveri-anklagen trukket tilbage.
Hun blev i stedet tilbudt fem måneders løn samt en månedsløn i godtgørelse for uberettiget opsigelse. Dertil kom feriepenge og pension, i alt omkring 110.000 kroner.
Ulla Arneborg er efterfølgende gået på efterløn.
Læs hele historien her på kost.dk