Chok: Kommune nedlægger 300 stillinger
Det er blandt andet ældreområdet, der bliver ramt af fyringsrunden i Holbæk Kommune. Arkivfoto: Søren Bidstruo/Scanpix
- Det er helt vanvittigt, siger FOA, hvis medlemmer både bliver fyret i ældreplejen og dagplejen.

Holbæk Kommune nedlægger i dag 300 stillinger som et led i en omfattende sparerunde.

- Besparelserne rammer bredt rundt i hele kommunen, både i den centrale administration og ude på de borgernære områder. Ældreområdet, administrationen, skoleområdet, specialområdet, dagtilbud - alle må holde for, siger Holbæk Kommunes administrerende direktør, Rasmus Bjerregaard, til Avisen.dk.

Ældreområdet, administrationen, skoleområdet, specialområdet, dagtilbud - alle må holde for.
Rasmus Bjerregaard, administrerende direktør

Særligt FOA's medlemmer i ældreplejen og på dagplejeområdet er hårdt ramt.

- Det er jo helt vanvittigt. Vores medlemmer fik at vide i morges, hvem der skulle prikkes. Ud over dem, er der en række vikariater, der ikke bliver genbesat, når de udløber efter nytår. Det kommer til at betyde mindre tid og klare forringelser for borgerne og sætter arbejdsmiljøet under pres, siger næstformand i FOA Sjælland, Gitte Damm, til Avisen.dk.

En gammel regning

Avisen.dk kunne allerede i september fortælle, at Holbæk stod overfor en omfattende sparerunde på 204 millioner kroner. Det er den, der nu bliver udmøntet.

Ifølge Rasmus Bjerregaard er knap en tredjedel af stillingerne egentlige fyringer, mens resten er frivillige fratrædelser og stillinger, der ikke bliver genbesat.

Sparerunden skyldes en ubalance i budgettet, forklarer han.

- Forklaringen er dels stigende udgifter, fordi vi bliver flere borgere, dels at vi ikke har fået den gevinst ved en række effektiviseringer i 2017, vi tidligere har regnet med. Man kan sige, at det er en regning fra tidligere budgetår, der nu bliver samlet op og betalt, siger Rasmus Bjerregaard.

Vrede og frustration

Gitte Damm fortæller, at de ansatte er vrede og frustrerede.

- De spørger, hvordan økonomistyringen i kommunen kan være så dårlig, at det kunne komme så vidt. Det kan godt være, at politikerne har sagt, at de står på mål for nedskæringerne, men det er frontmedarbejderne, der skal ud og forklare borgerne, hvorfor vi pludselig ikke kommer så tit eller har endnu mindre tid, siger hun.

Ifølge Sjællandske Medier er der i alt cirka 4600 månedslønnede og 1200 timelønnede ansatte i Holbæk Kommune.

via Listen To News