Foto fældede formodet voldsmand: Mistænkt for overfald mod rengøringsmedarbejder
Københavns Vestegns Politi mistænker en 26-årig mand for at stå bag overfaldet på en rengøringsmedarbejder på Høje Taastrup Station. Arkivfoto. Foto: Colorbox.dk/Free
En 26-årig mand, som mistænkes for at stå bag groft overfald på Høje Taastrup Station, er blevet anholdt.

En mand, der var efterlyst for et voldsomt overfald på en rengøringsmedarbejder på Høje Taastrup Station torsdag formiddag, er fredag aften blevet anholdt i København.

- Vi havde udsendt en efterlysning med et foto af den formodede gerningsmand. En patruljevogn spottede ham på en gade i København og foretog anholdelsen klokken 23.28, siger Søren Uhre, vagtchef ved Københavns Vestegns Politi.

- Han er nu bragt herud, hvor vi skal i gang med at afhøre ham, tilføjer vagtchefen.

Den mistænkte er 26 år.

Overfaldet på en mandlig rengøringsmedarbejder blev filmet af togstationens overvågningskameraer.

Ved 10-tiden var manden i gang med at feje perronen, da han passerede en mand, der lå på en bænk og sov.

- Medarbejderen stiger af sin lille maskine for at gå hen og tjekke, om den sovende er okay. Det provokerer ham åbenbart så meget, at han kvitterer med et knytnæveslag i ansigtet, sagde vagtchef Lars Guldborg fra Københavns Vestegns Politi fredag, da et billede af overfaldsmanden blev offentliggjort.

Gerningsmanden var dog langt fra færdig med sit overfald.

- Han rejser sig op og tramper forurettede oven på brystkassen og i hovedet. Inden han smutter, giver han ham et par spark i hovedet, fortalte vagtchefen.

Rengøringsmedarbejderen, der er sidst i 50'erne, har brækket flere knogler i ansigtet og pådraget sig en alvorlig hjernerystelse. Også hans hofte er beskadiget.

Han er ikke i livsfare, men det er ifølge politiet ikke til at sige, om han får men.

I efterlysningen blev overfaldsmanden beskrevet som kraftig, cirka 180 centimeter høj og lys i huden.

/ritzau/